Alfa Romeo 147: Xenon verlichting Alfa Romeo 174

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd 16v

De xenon verlichting van de Alfa 174 knippert al sinds enkele maanden na de aankoop. De auto moet een tijdje hebben stil gestaan, afgekoeld zijn. Met name in eerste 2 a 3 kilometers treedt het euvel op. Het knipperen treedt het meest op bij het nemen van een oneffenheid bijvoorbeeld een slecht wegdek of een drempel. Ook stevig acceleren levert het knipperen op. Met knipperen bedoel ik het even tot enkele seconden uitvallen (uitgaan en weer aan gaan). Als het wegrijden niet heftig gebeurt kan het zijn dat het knipperen achterwege blijft of zelfs niet voorkomt. Als de auto een aantal kilomerters gereden heeft doet het euvel zich niet meer voor.
Beide lampen hebben het euvel. Alfa heeft de koplamp (li) met de meeste klachten vervangen. Is even storings vrij geweest (ca. 2 maanden) maar begint nu toch weer. Er valt bij de diagnose niets te ontdekken aan beide koplampen, al leverde de laatse diagnose voor de re koplamp twee defecte sensoren (hoogte verstelling)op en was de re lamp afstelling naar beneden gezakt (stond zichtbaar lager). In het begin (2006) is de re stappen motor van de hoogte verstelling vervangen.
Naar mijn mening is er niet iets mis met de xenon koplampen maar zit er ergens in het systeem ervoor mis.
Een slecht contact? Een stroomafnemer (stappenmotoren) die door een te zware belasting te veel stroom trekken.

Ik ben erg benieuwd!

Hans

alfa147

Geplaatst door alfa147 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Connectors controleren of deze wel goed contact maken, vooral degenen bij de lampvoet.

Omdat het bij het begin voorkomt kunnen de connectors slecht contact maken, met de 3 ampere door de stekkers en de warmte ontwikkeling zetten de materialen uit waardoor je beter contact krijgt en het knipperen ophoudt.

De vervanging van de li unit hebben ze de connector opnieuw geplaatst misschien net genoeg om 2 maanden ongestoord contact te maken.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.