Alfa Romeo 147: waarop letten bij aanschaf 147 jtd 115 pk

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd

hallo mensen ik wil een 147 aanschaffen. zijn er bekende minpunten van deze auto waar ik absoluut naar moet kijken voordat ik deze koop??
alvast bedankt

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

rudolfox (0), 16 jaar geleden

Kijk maar eens op www. alfa147club.nl

of www.alfaforum.nl (voor alle Alfa's)

Koop (als je niet particulier koopt) altijd met Bovag garantie. Zoek op deze sites op trefwoord Bovag... staat nog een verhaaltje van mij...
kortgezegd Tip: laat 'm na aankoop bij een Alfagek (niet direct een Alfadealer) nakijken. Ik heb 'm zelf bij Arca in Breukelen laten nakijken... Alfa 147 is zeker geen slechte auto maar ja met al die electronica gaat er snel wel iets kapot.... als het een jtd wordt... loop de slangen na, het zijn de kosten niet maar een scheurtje gaat ten koste van je vermogen + hij gaat erg roeten ---> dieselverbruik stijgt

lees ze op de genoemde sites... Er gaat veel tijd in zitten (let ook op de tune topic's zoals squadra) maar erg leuk en verslavend....



Rudolfo

Alfaclub

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=rudolfox]Alfa 147 is zeker geen slechte auto maar ja met al die electronica gaat er snel wel iets kapot[/quote]
de meest besproken ervaringen zijn de betalingservaringen bij de dealer...... of terwijl ALFA ''rijden tegen wil en dank'' daar veranderd geen BOVAG iets aan.............................

hus104 (0), 16 jaar geleden

ok bedankt rudolfox ik zal eens een kijkje nemen op die site

hus104 (0), 16 jaar geleden

hallo paul, misschien heb je het zelf ook gezien dat ik niet op alle van de bovengenoemde bestanden een antwoord kon geven.
even over het fiat gedeelte heb ik wel wat antwoorden gekregen maar de antwoorden nog niet uit kunnen voeren.
ik zal in het vervolg beter opletten dat ik de beste medemensen inlicht over de 'oplossing'
gr,
hus

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=hus104]hallo paul, misschien heb je het zelf ook gezien dat ik niet op alle van de bovengenoemde bestanden een antwoord kon geven.
even over het fiat gedeelte heb ik wel wat antwoorden gekregen maar de antwoorden nog niet uit kunnen voeren.
ik zal in het vervolg beter opletten dat ik de beste medemensen inlicht over de 'oplossing'
gr,
hus[/quote]
hus

ik begrijp jou wel, verder ook geen probleem..... maar het staat zo raar, en zeker voor mensen die daar de moeite voor hebben genomen.

groet,

paul,

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

weet je waarom alfa-rijders elkaar altijd groeten als ze elkaar onderweg tegenkomen ??????????

Ze kennen elkaar nog van de kantine bij de garage !!!!!!!!!!!

hus104 (0), 16 jaar geleden

hahaha lolbroek

rudolfox (0), 16 jaar geleden

@ hellbat

Vind het wel mooi die reactie over Alfa rijders....

Rijd zelf al een tijdje in een 147 Jtd gechiptuned naar 150 pk.. Naar volle tevredenheid en niet alleen vanwege het vermogen... met vergelijkbare volvo's (waar jij blijkbaar een liefhebber van bent ???) toch niet verkeerd. Ik moet zeggen dat ik blij ben met het nog steeds relatief negatieve sentiment rondom Alfa's want ik koop 2e hands vrij goedkoop een klassebak !!
Ik gok dat jij de laatste jaren geen Alfa gehad hebt en je al zeker hier niet in hebt verdiept.... Best jammer want samen met de TDi-tjes die ik heb gehad is de Alfa toch echt een favoriet van mij geworden.

Zowel tdi als jtd zijn goed te chiptunen (bij respectievelijk Jeroen Dik (JD tuning) en Stephan (Squadra)

Zet je vooroordelen dus voor de grap eens opzij als je ooit van plan bent een nieuwe auto aan te schaffen.

ps Kan die grap over de Alfa-rijders wel waarderen hoor... ik maakte 'm tijdens m'n Tdi-tijd ook !!!

@ hus104

Ik zit normaal niet op deze site maar begrijp dat je constant aan het shoppen bent en in een relatief korte tijd over tig verschillende merken vragen stelt... Tip; ga eens zelf googelen want zie als Alfaliefhebber nu in dat ik mijn tijd beter aan de Alfa forums had kunnen besteden...

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

om dat jij ALFA rijdt hoef je je echt niet te verontschuldigen hoor, je bent echt niet de enige die wat minder kijkt naar kwaliteit en waarbij de prijs uiteindelijk de doorslag geeft tot aanschaf en al het overige en NA TUNING voor lief neemt.... wat ik wil zeggen gaat niet over de motoren opzich... maar alles wat er zo'n beetje LETTERLIJK bij aanbungelt.

"Een uitdaging is pas een uitdaging als de uitkomst van tevoren NIET bekend is......"

paul,

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou, ik heb het WARE genoegen gehad, om 2 maanden lang een alfa 75 te rijden. en dat was ( 6 jaar geleden) ook de laatste keer dat ik de ANWB nodig had, omdat de hele kabelboom en daschboard uitfikte, en er overal licht vandaan kwam, behalve uit de koplampen.

Ik ben geen volvofreak, ik WERK bij een volvo-truckdealer. WAAROM, omdat die een goede, degelijke en betrouwbare auto maakt.

Persoonlijk ben ik jappenfreak, WAAROM, omdat die goede degelijke en betrouwbare auto's maken.

Als ik een auto koop, dan HOEF ik er geen chiptuning meer op los te laten, om ze bij gratie gods een beetje van hun plek te kunnen krijgen, ik neem er gewoon 1 met voldoende vermogen.

En wat betreft de JTD motoren, die geweldige goede en betrouwbare motorlijn uit italië, daarmee heb ik in mijn taxiwereldtijd al HEEEEEEEEEEL wat mee te stellen gehad, alles wat eraan kapot KON gaan GAAT ook daadwerkelijk kapot, totdat de chef zowat zijn haren uit zijn kop trok, en zich afvroeg hoe hij OOIT zo'n stomme aankoop had kunnen doen.

Leer mij een italiaan kennen, DESIGN op en top, maar vraag niet of je ook zonder problemen op je eindbestemming aankomt, want DAT is de reden waarom die krengen zo godvergeten goeiekoop zijn.

Groeten Marcel

rudolfox (0), 16 jaar geleden

@ Paul & Marcel,


lachen he... zo zie je maar.... iedereen z'n voorkeuren...

maaruh goedkoop is natuurlijk relatief he...

De reden waarom ik tune (dat deed ik trouwens ook bij de golfjes die ik heb gehad) is dat je NOG meer vermogen hebt voor relatief weinig...

En idd... de jappen maken gewoon de beste auto's....

Ik heb me gewoon voorgenomen om in mijn leven eens van alles wat te proberen... Heb inmiddels Ford, Mitsubishi en Volkwagen (3 x Golf) gehad maar heb het toevalligerwijze niet met deze merken getroffen... Shit happens..

We hebben in ieder geval 1 ding gemeen en dat is lekker in de 1e wereld rondgassen..... en genieten...

Fijne avond !

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

ruud

zie dit alles niet als een persoonlijke aanval, maar meer om een mening te kunnen delen..................

groet,
paul,

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

goedkoop is relatief, hmmmmmm, mooie uitspraak.

Bij mij is goedkoop iets wat weinig tot geen geld kost.

Neem mijn mitsubishi van 11 jaar oud, deze kost mij jaarlijks wat olie en nieuwe filters/bougies, en nu is dan eindelijk voor de 2de keer de distributie aan de beurt. DAT is relatief goedkoop, omdat ik een dikke 25.000 per jaar draai.

Neem het DESIGN van een mooie italiaan, en je rijdt in zo'n godvergeten multivlaai elke 2 weken je carterpan eronderuit, want de motorkap moest toch nog maar wat lager komen te liggen.

Geef mijn portie maar aan Fikkie, en laat mij mijn japannertje rijden met zijn oersaaie uitstraling. Wat ik WEL zeker weet, is dat als ik NU instap naar laten we zeggen Oostenrijk, ik daar MORGENVROEG ook AANKOM, en DAT weet ik zeker.

Groeten Marcel

hus104 (0), 16 jaar geleden

hey mensen bedankt voor de tip. ik kende de site alfaforum.nl niet nou bij deze dan bedankt Rodolfox kan daar veel info vinden over mijn vraag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.