Alfa Romeo 155: zoemend geluid in 5-de versnelling

Bouwjaar: 1997

Mijn 155 1.6 TS van '97 rijdt prima. Alleen bij het rijden in de vijfde versnelling, maakt de motor een wat zwaarder zoemend geluid dat afwijkt van het (stillere) geluid in de lagere vier versnellingen. Het lijkt alsof de auto in de lagere vier versnellingen wat mooier, soepeler loopt. Ik bezit de 155 nu bijna 3 maanden en naar mijn idee maakte de motor dit zoemende geluid bij de aanschaf niet.
Mijn vraag nu: wat kan de oorzaak zijn en kan dit kwaad?

Erik2859

Geplaatst door Erik2859 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jwildschut (0), 18 jaar geleden

Zoemende geluiden worden meestal veroorzaakt door het differentieel, maar het kan ook wel een tandwiel zijn in de versnellingsbak. Meestal niet iets om je veel zorgen over te maken, al is het geluid misschien wel hinderlijk. Sommigen zeggen dat het helpt als je er andere versnellingsbakolie instopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.