Algemeen: Aankoop advies Opel Zafira 2016

hallo allemaal, ik ben jeroen en momenteel rijdend in een renault grand scenic uit 2013.

Door de vele motorische ellende van de scenic: nieuwe turbo, enorm hoog olieverbruik en 2x een nieuwe ketting ga ik opzoek naar iets anders, in ieder geval geen fransman meer!

Na wat rondzoeken zie ik regelmatig interessante zafiras tekoop staan, echter heb ik geen idee wat een echte betrouwbare motor is, ?

De 1.4 (140pk) die net 1300kg kan trekken en dus net voldoende voor mijn caravan a 1300kg

De 1.6 (170 of 200pk) met voldoende kracht voor een caravan?

Het liefst wil ik het laatste model zafira voordat hij een busje werd, maar mocht dit financieel niet haalbaar zijn, dan het eerdere model. Bouwjaar waar ik naar kijk is 2015 tot 2018

Maar wat zijn nu zaken waar ik goed op moet gaan letten bij aanschaf?? Via google wordt ik niet veel wijzer over een Zafira, en het opel forum is erg stil helaas.

Alvast bedankt!

jeroenvv

Geplaatst door jeroenvv (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jeroenvv (0), 2 jaar geleden

Hallo allemaal,
afgelopen weekend eens wat rondgekeken in Zafira land, en tot de conclusie gekomen dat het de 1.4turbo 140pk denk ik wordt, ook in verband met het benzine verbruik van de 1.6, en ik hoef niet met 100km/h de alpen op met de caravan, ik kom er vanzelf wel :-)

iemand nog tips?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.