Algemeen: Aanschaffen uilees apparatuur

Ik heb een seat cordoba bwj 2007 en wil graag een diagnose uitlezer aanschaffen.
Het mag ook in kobinatie met een laptop.
Kan mij iemand hierin advieseren wat ik het beste kan aanschaffen, het moet wel betaalbaar blijven (+/- 250 euro)

foresttreej

Geplaatst door foresttreej (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vagfreak (0) PRO, 15 jaar geleden

Voor 250 gaat het niet echt lukken.
Jij kan wel het VAG-COM programma gratis downloaden via het net en met een simpele OBD2-USB kabel alleen storingen uitlezen en resetten.
Let wel het is op deze manier heel beperkt.
Wil je echt prof gaan werken dan kun je de OBD2 HEX-CAN USB kopen deze is dan in combintaie met het VAG-COM programma volledig geregistreerd en dan kun je bijna alles wat de dealer ook kan.
Voor dit geintje ben je wel iets meer kwijt +- 500 euro.
Het werkt perfect ik heb het zelf ook en ik kan alles van de VAG groep uitlezen ook de nieuwe wagens die CAN-BUS hebben.

Robin10134 (0) PRO, 15 jaar geleden

voor 420 euro heb je al een Nederlandstalige HEX dongle adapter met CAN bus en USB aansluiting...zoek naar de dealer in Nederland. Overigens, ik zou echt geen geld geven aan elk ander VAG programma want VAG COM is echt de beste op dit gebied.

Succes.

vagfreak (0) PRO, 15 jaar geleden

Zo als ik al schreef +- 500 euro, 420 dus.
Zelf heb ik de Engelse en tevens laatste versie van de VAG-COM 805.1 naar mijn weten is deze nog niet in het NL beschikbaar.
Ik heb de HEX-CAN kabel rechtstreeks bij Ross-Tech in the USA gekocht dit scheelde enorm in de kosten, bijna de helfd incl. invoer rechten.
Wel is het zo dat ik bij problemen of garantie ook alleen bij Ross-Tech in de USA terecht kan.
Maar goed aangezien ik goed Engels spreek is het allemaal best te doen, de service van Ross-Tech is heel goed ook voor buitenlanders.
Via de post is het allemaal goed te doen.
Invoer rechten zijn voor dit soort waarde bedragen ook niet hoog.

foresttreej (0), 15 jaar geleden

Ik kom hier in Nederland inderdaad op een bedrag uit van minimaal 420 euro en bij Ross-Tech kost deze 350 dollar de software is dan inderdaad in het engels. Voor mij zou dit niet het probleem zijn alleen rijst bij de vraag zijn de waardes die je uitleest in het Amerikaansestelsel b.v. mijls en niet in kilometers druk in Psi en niet Bars of millibar. Of kun je hier de software in wijzigen.

vagfreak (0) PRO, 15 jaar geleden

Alles wat ik tot nu toe uitgelezen heb is gewoon metrisch.
Dit heeft naar mijn weten ook niets te maken met het Amerikaanse stelsel, maar met de software die in de auto is geïnstalleerd.
Voor VAG auto's die speciaal voor de USA markt zijn geproduceerd zullen ongetwijfeld andere software hebben dan VAG wagens in de EU.
De boord computer van bijvoorbeeld een VW Golf is eenvoudig te wijzigen in Mijlen i.p.v. KM enz.
VAG-COM kan blijkbaar duidelijk de onderscheid maken of het nu om NL, Duits, of Engelse versie gaat.

foresttreej (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie informatie.
Met deze informatie denk ik toch dat ik de Amerikaanse versie bestel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.