Algemeen: Accu vervangen EFB of AGM kiezen

Ik heb een Fiat 500X met start/stop waarvan de accu defect is.
Nou sta ik voor de keuze om hem door een EFB (zit erin) of een AGM accu te vervangen. Er zit zo'n EUR 40 prijsverschil in. Wat is aan te bevelen.?

knaapje

Geplaatst door knaapje , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Aanbevolen wordt het type dat er door de fabriek in gezet is....dus al dat de EFB is, is dat de EFB.
Lijkt mij niet echt een probleem.

knaapje, 1 jaar geleden

Nou, het "probleem" is: als ik bij een accushop informeer zij gelijk de duurdere versie (AGM) aanbevelen, maar niemand geeft uitsluitsel waarom ik EUR 40 meer uit moet geven.

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

zie hier:

Accu keuze: Start-Stop AGM, of Start-Stop EFB?

Er zijn verschillende accutechnieken voor auto’s met start-stop systeem. Wanneer je deze accu’s wilt vervangen, is het belangrijk om te kiezen voor het juiste type. Er zijn namelijk aanzienlijke verschillen tussen de technieken AGM en EFB.


Indien je een kleine of middenklasse auto bezit met start-stop systeem, is een EFB (Enhanced Flooded Battery) waarschijnlijk de juiste accu voor je systeem. Deze accu's houden zowel qua prijs als kwaliteit het midden tussen de standaard loodzuuraccu en de geavanceerde AGM-accu. Zo beschikken de EFB-accu's grotendeels over dezelfde capaciteit als de AGM-batterij, maar zijn ze niet in staat om remenergie te regeneren. Dit is enkel voorbehouden aan een AGM-variant.

Het advies is dus eenvoudig: neem altijd een vervanger van hetzelfde type. Is je auto uitgerust met EFB accu, dan mag je deze ook vervangen voor een betere AGM accu. Heb je nu een start-stop AGM-accu dan kan je deze alleen vervangen AGM-accu.

Je kan ook simpel een auto accu op kenteken zoeken.


Bron: Accudienst.nl

knaapje, 1 jaar geleden

Duidelijk Bedankt voor je reactie (en moeite)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.