Algemeen: afbeelding inwendige van brandstofpomp ERJ197 ERJ305

Heeft iemand een plaatje van het inwendige van een brandstofpomp ERJ197 of ERJ305. Google en Yahoo geven alleen plaatjes van het uitwendige.

De pomp (ERJ197) zit verstopt en is vastgelopen. Om beter te kunnen verzinnen hoe hem weer open te krijgen, lijkt het handig te weten hoe die precies in elkaar zit.

De pomp ging een klein stukje heen bij aansluiten en een klein stukje terug bij ompolen. Met olie getracht hem door te laten lopen, maar dat lukte niet. Na een paar keer was de weerstand over de polen een stuk hoger en kwam er helemaal geen beweging meer in. Enige tijd later bleek de weerstand uit zichzelf weer normaal.

Bovenstaande is met de pomp die ik een half jaar geleden in gebruik heb genomen.

De oorspronkelijke pomp (ERJ305) leek te zijn doorgebrand. Nu bleek bij nadere inspectie dat de weerstand 200k was. Ik heb een paar keer op de pomp getikt met een rubber hamertje. Toen zakte de weerstand heel snel naar 300 tot 500 ohm. Het lijkt een slecht contact, de weerstand is niet stabiel en is zelfs een paar keer 150 ohm geweest. Deze pomp is niet verstopt.

Kan ik de pomp zonder probleem droog laten lopen? Het lijkt mij heel erg af te raden om hem in een open vat met benzine aan te sluiten vanwege eventuele vonken bij de aansluiting.

go-tje

Geplaatst door go-tje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

go-tje (0), 12 jaar geleden

Ik heb inmiddels iets gevonden. Onder de laag aanslag op de ERJ305 heb ik het merk en een patent nummer gevonden. Het patent nummer is niet meer helemaal goed leesbaar maar na wat mogelijkheden uitproberen, is dit de oplossing:

Walbro ERJ305 http://www.google.com/patents/US4500270....

Om te beginnen mis ik de klep die in de tekeningen met 68 is aangegeven. Zal die in het benzinefilter zitten?

Heeft iemand een patent nummer van de ERJ197?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.