Algemeen: welke tester gebruiken voor eobd bij nieuwe apk regels

Hallo,

Met de nieuwe apk regels voor eobd gebruik ben ik gaan denken over een tester erbij te nemen.
we zijn nu in het bezit van een bosch kts systeem gekoppeld met laptop.
Omdat het mij meer tijd lijkt te nemen die te gebruiken zit ik na te denken over een "simpele" handheld voor het sneller afwerken van die apk eis.
Grote vraag is welke neem je dan.
wat is jullie ervaring of mening?

mvg
michiel

Michielrc7825

Geplaatst door Michielrc7825 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

bandenman (0) PRO, 12 jaar geleden

snap-on heeft hier een leuk klein en snel werkend tooltje voor . als je deze aansluit doet hij de rest bijna vanzelf . geen idee wat deze kost heb hem gezien op een cursus avond .

Gerard van Ingen (0) PRO, 12 jaar geleden

Zelf heb ik voor de Apk de Autel MS509 erbij gekocht van Smeets Solutions voor 119 euro. Voldoet aan Apk eisen

Gerard.

Michielrc7825 (0) PRO, 12 jaar geleden

hoi,
ik heb die van snap on ook gezien, inderdaad een snel apparaat, kosten 399 euro.
Zitten nu ook even te kijken naar de mogelijkheden van een snapon ethos "het instapmodel" waarmee je behalve eobd ook normaal kan uitlezen maar niets kan aansturen. Dit zou mischien dan goed te gebruiken zijn als zowel een snelle apk tester en een tweede uitleestoestel.
Heb ook naar de Autel gekeken, heeft deze alle protocollen die gebruikt moeten kunnen worden voor apk?

groeten michiel

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Autel wordt geacht alles te hebben en aan alle eisen te voldoen, maar er staan hier op het forum diverse voorbeelden waar het fout gaat.
Om de een of andere reden leest deze Peugeot's niet goed uit. Geen communicatie of je krijgt spook foutcodes die er niet eigenlijk niet zijn.

garage van horne3459 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik gebruik de ms509 nu al enkele jaren,ben er zeer tevreden over.
Peugeot problemen komen me niet bekend voor.

Ik denk dat als je voor erbij gaat kopen er tevreden met zal zijn.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Het schijnt dat de MS509 toch niet alle protocollen van EOBD doet.
Dat kan bij steekproeven problemen gaan geven.

Zie: http://www.apkexperts.nl/milieu/2012/07/...

Gerard van Ingen (0) PRO, 11 jaar geleden

De Ms 509 voldoet achteraf niet aan alle eisen.
Ik heb hem kunnen ruilen tegen de MS609 tegen bijbetaling van het prijsverschil.

Gerard.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja, de oplossing/afhandeling is wel slim.
In plaats van een gratis update over internet, waar zo hoog van wordt opgegeven, laten ze je een duurder apparaat kopen. Een update die er kennelijk nog steeds niet is, want de ms509 wordt niet meer geadverteerd als goedgekeurd.

timhoeks2 (0) PRO, 11 jaar geleden

weet hier iemand wat nu zo'n readyness test in houd?? en waarom dit niet op bv een launch zit of een clip van renault. heb je profi spul in huis en wordt je gedwongen een kastje te kopen omdat deze een readyness test heeft. dat het moet kan, maar wat zou de reden zijn?

eriks (0) PRO, 11 jaar geleden

Tim, een readinesstest geeft aan of bepaalde (milieu) componenten van de auto door de ecu getest zijn. (Bijv. EGR klep) Dit testen gebeurt door een zgn. rijcyclus te maken. Je gaat dan met de auto rijden, en dient verschillende toerentallen en snelheden te rijden gedurende een bepaalde tijd. Dit gaat niet binnen 5 minuten, je moet meer denken aan een half uur, soms nog langer. Ook dien je alle versnellingen te gebruiken. Als alles getest is, worden de readinesstesten op 'afgerond' of op 'Ja' gezet. Als je uitleest met een EOBD tester voor de APK, moet je kunnen zien of de MIL uit is, hoeveel foutcodes er opgeslagen zijn en of de readinesstesten zijn afgerond.
De reden van een Launch weet ik niet (heb je AA-Equipment gebeld?) maar van een Clip: het uitlezen via EOBD is een uitgeklede vorm van diagnose lezen. Eigenlijk alleen een aantal zaken die te maken hebben met het milieu. Als Renault wil je dat niet, je wilt alles uit kunnen lezen van de motor, op een zo hoog mogelijk niveau.
Groet, Erik.

timhoeks2 (0) PRO, 11 jaar geleden

heb je p een clip ook, alleen heet het anders. hun noemen dat bdp signaal voltooid of zoiets. dat gaat pas op voltooit als je alle situaties (acceleratie/deellast/vollast) gehad hebt. zoiets dus! maar inmiddels zo'n "kastje" gekocht.

AntonenJolien (0), 10 jaar geleden

Hoeveel kan zo'n MS609. Kun je hier ook b.v. informatie over het roetfilter (vervuilingsgraad, gemiddelde afstand tussen regeneraties) van een 307 HDI uit 2006 mee uitlezen?

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Nee, dat kan geen enkele EOBD tester. De gewenste informatie is met EOBD niet op te vragen.
Voor dat soort data heb je een goede after-market scanner met in dit geval Peugeot dekking nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.