Algemeen: Auto ploft uit uitlaat bij stationair

Ik ben ik bezit van een golf 5 1.6 nu doet al een tijdje het volgende probleem zich voor.
Bij station air draaien ploft hij uit de uitlaat en auto trilt
Dit is inmiddels allemaal al vervangen zonder resultaat
Lambda
Bougies
Bobine

Een van jullie suggesties wat ik nog meer kan proberen

Jessicaberg1992

Geplaatst door Jessicaberg1992 , lid sinds 2 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Is hij al eens uit gelezen welke cilinder of cilinders er niet mee doen ? Lukraak vervangen is zonde van je geld , compressie meten in combinatie met lektest is een optie , maar eerst uitzoeken welke cilinder/s het probleem veroorzaken.

    Het was de 3e cilinder die een misfire had - Jessicaberg1992, 2 jaar geleden

Jessicaberg1992, 2 jaar geleden

Cilinder 3 had een misfire

Jessicaberg1992, 2 jaar geleden

Ik heb 'm vorige week laten uitlezen en toen bleek een misfire in de 3e cilinder aan de hand daarvan de bougies vervangen geen resultaat, toen de bobine vervangen en ze hebben de ontstekingstijd goed gezet, toen was het probleem erger, en kregen we de melding van de lambda. Die is inmiddels ook vervangen, bij de grsge zeggen ze dat ik ff een week moet aankijken vanwege benzine in 't uitlaat systeem vanwege dat ik een tijd heb doorgereden, ik zelf denk dat er meer aan de hand is maar zou niet weten wat

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Ik weet niet naar wat voor garage je naar toe gaat , maar zou een andere zoeken , ontstekingstijdstip en benzine in de uitlaat is onzin .
Als je toeren maakt is het dan weg ? voor zover dat nu nog werkt want de garage heeft het erger gemaakt zeg je ?

    Zodra je gaat rijden is 't weg, 't is echt alleen met stationair draaien, verder geen vermogen verlies en trekt gewoon goed op - Jessicaberg1992, 2 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Geen vacuum lek in het inlaat traject , dit is te controleren met remreiniger , als er een lek zit en je spuit de remreiniger bij het lek gaat de motor anders lopen , verder zou ik compressie met een lektest doen om uit te sluiten dat het probleem inwendig zit , injector kan dit probleem ook veroorzaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.