Algemeen: Geen rem remdruk op linkervoorwiel

Heb s 60 2.5 T 2008 en merkte dat remmen niet goed waren .
Zag roest op riemschijf , wiel gedemonteerd en zuiger ging goed naar binnen maar niet naar buiten door op de rem te trappen ?
Heb dus totaal geen remdruk op remklauw .

Alvast bedankt ..mvgr

performer

Geplaatst door performer , lid sinds 8 jaar geleden

10 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Bedankt voor de mededeling , grapje , nu wil je weten waar dat aan kan liggen ?
Remslang verstopt , ABS pomp defect , hoofdremcilinder , dus even terug gaan in het systeem waar er wel druk is .

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

En al veilig onderweg ?

performer, 2 jaar geleden

Nog niet , ben bezig met hetgeen te onderzoeken waar hij wel druk heeft .
Laat het je nog weten , mvg en bedankt .

performer, 2 jaar geleden

Het is de abs die de druk niet verdeeld naar de linker remklauw . Zijn de meeste abs van Volvo hetzelfde en weet je waar ik op moet letten ofwel welke ik moet hebben .
Zal de remvloeistof ook meteen vervangen wat waarschijnlijk de veroorzaker geweest is want die is niet echt schoon zoals hij eruit zit .
Dit is een van de problemen die ik met mijn auto heb , de andere problemen heb ik ook nog vragen over , domme PCV die mijn gasklephuis om de 6000 km vervuild waardoor hij slecht gaat lopen .
En een rare knok rechtsvoor ..

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Op de pomp staat een nummer deze is bepalend .
Werkt de pcv wel goed ?

performer, 2 jaar geleden

Je bedoeld bovenop abs unit waar die leidingen uitkomen , de onderkant daar zit het elektrische gedeelte wat ik over moet zetten wat bij de auto hoort zo ver was ik wel al ..
zie wel boven nummers staan .
Pcv zal wel niet goed werken heb nieuwe al liggen het kastje waar de leidingen ingaan , klote systeem wat ik jammer genoeg niet uit kan schakelen .
Heb wel getest geen rare over drukken naar mijn idee ..

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Inderdaad, maar beter is een complete te kopen .

performer, 2 jaar geleden

Gisteren abs unit gemonteerd , alles weer perfect en het probleem is waarschijnlijk ontstaan door oude remvloeistof . Hij zag er vuil uit .
Had geluk dat ik op internet hele unit kon vinden met het juiste nummer , elektrisch gedeelte over gezet ontlucht , nieuwe vloeistof erin en voor 182 totaal incl vloeistof was de job gedaan ..

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Bedankt voor de feedback, is maar weer eens bewezen dat remolie verversen geen overbodige luxe is.

performer, 2 jaar geleden

Zeker niet ik heb me in het verleden hier al eerder zwaar in vergist . Ik weet dat het hygroscopisch is maw dat het vocht aantrekt maar ik dacht het zit toch in een gesloten systeem dus het zal wel loslopen .
Heb een motorfiets gehad die lang stil had gestaan waarvan de remvloeistof uit begon te zetten van de hydraulische koppeling met rijden wat er voor zorgde dat de koppeling ging slippen ?!
Raar maar waar ik ga het nu weer vervangen van mijn motorfietsen , heb er veel van geleerd . Jij ook bedankt voor je feedback .. Heb nog nieuwe vraag gesteld op forum over PCV systeem , daar hoor ik ook graag wat visies over waar ik iets van kan leren , die komt zaterdag aan de beurt ..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.