Algemeen: Auto stuurt lichter, storing stuurhoeksensor

Goedemorgen,

Onlangs merkte ik dat mijn stuur veel lichter en minder direct ging sturen als voorheen. Dit was vooral op hoge snelheden en in bochten merkbaar. Ik ben hiermee naar de garage geweest en daar werd de auto uitgelezen. Hier kwam een storing in de stuurhoeksensor calibratie naar voren. Het stuur is toen opnieuw ingeleerd, waarbij werd aangegeven dat hij niet 100% zeker was dat het goed bleef en ik anders terug zou moeten komen. Het probleem leek opgelost en de wagen stuurde weer goed, maar na een aantal dagen verslechterde het helaas weer. Terug geweest naar de garage, maar konden niks vinden gaven ze aan. Er werd geen storing aangegeven en ook zal het niet aan stuurkogel o.i.d liggen zeiden ze. Mij gezegd om het nog een aantal weken aan te kijken. Over een aantal weken zit ik helaas buiten mijn garantie, dus vind ik het zelf vreemd overkomen. Iemand enig idee waar dit probleem aan zou kunnen liggen?

Ik hoor het graag.

Foppe M

Geplaatst door Foppe M (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (420) PRO, 1 jaar geleden

Storingen gemeld in de garantie periode en niet afdoende opgelost in de garantie periode dan loopt de garantie op deze betreffende storing gewoon door.
Meld deze situatie wel even bij de betreffende verkoper of werkplaatschef bv.

Foppe M (0), 1 jaar geleden

Nog even ter aanvulling: het gaat om een Audi A3 8V. Ik merk dat als ik het stuur draai bij stilstand een soort van krakend/knarsend geluid hoor, wat af en toe ook hoorbaar is over een drempel heen. Onlangs zijn mijn zuigerveren en distributieriem vervangen en heeft er dus een hoop los gelegen. Sindsdien is het probleem langzamerhand ontstaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.