Algemeen: Banden verslijten na hoeveel km?

Op internet kom ik nogal wat tegenstrijdige verhalen tegen, dus ik ben benieuwd hoe jullie er hier over denken.

Twee jaar geleden heb ik 2 nieuwe voorbanden laten plaatsen op mijn fiat punto (1998) en nu, twee jaar en bijna 40.000km verder, zag ik dat deze al nagenoeg de magische grens van 1,6mm profiel dreigen te bereiken.
In hoeverre is dit normaal? Stiekem had ik verwacht meer kilometers af te kunnen leggen. Ik ben iemand die zeker wel doorrijdt, maar tegelijkertijd het nieuwe rijden toepast (vnl. vroeg schakelen, weinig remmen, etc.)

Aimfre

Geplaatst door Aimfre (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Verschilt helemaal per band en per auto type en bestuurder, hoe hard ga je een bocht in, hoe hard ga je eruit met hoeveel gas, hoe trek je op en hoe hard rem je enz enz enz. Onder mijn Galant waren ze al na 1 jaar op (ong 15000km) en ik rij niet eens debiel. Maar diezelfde band zou onder een Golf het langer of korter kunnen volhouden.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

en dan is het merk ook nog eens afhankelijk, een A merk zal het onder normale omstandig heden langer vol houden dan een wazig "C" merk

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

De staat van de ophanging en wieluitlijning zijn ook heel belangrijk voor de levensduur van de band. Als deze niet goed zijn kan de levensduur gigantisch veel verkorten.

autobedrijf van breugel (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik vind 40000 km heel aardig onder een punto.
Waarschijnlijk niet eens michelin of iets dergelijks.
Inderdaad hangt het af van band/auto combinatie en bestuurder.

Aimfre (0), 12 jaar geleden

Het zijn inderdaad geen 'merkbanden'. Maakt dat erg veel verschil dan?
Fijn om te horen dat het in ieder geval niet (extreem) weinig is.
Wat mij betreft in mijn vraag hiermee wel beantwoord, waarvoor dank!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.