Algemeen: bolconische boor voor velgen

iedereen kent het wel alu velgen waar iemand de verkeerde bouten in heeft gedraaid bv bolcoon ipv conisch dan pak je gewoon de verzinkboor van 60° een boor je ze een beetje uit .
maar weet ook iemand waar je een bolconische boor of verzinker kan krijgen om bolconische velgen te ruimen evt omboren .
heb er al vaak op gegoogled maar enkel als raduisfrees in de speciaalzaak (meestal usa) kan je zoiets bestellen met het nadeel van een schacht van 1" dik en zo groot is het boormachien ook niet ...

iemand ooit zoeits gezien op n beurs of die dat ergens te koop weet ?

fractalic

Geplaatst door fractalic (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pepermolen (0), 12 jaar geleden

Zoiets is te vinden in een groothandel van verspanende gereedschappen. Google eens naar volgende bedrijven:
Van Maele Tielt
WNT tools
Gühring Schoten
Komet Antwerpen

Kies bij voorkeur voor een bolfrees van de goede diameter met minimum 3 snijkanten, vermits een frees met 2 snijkanten op een boormachine centreerproblemen geeft. Er bestaan ook frezen met een conische schacht. Je verwijderd dan de boorkop uit de boormachine en plaatst de frees rechtstreeks in de schacht ter vervanging van de boorkop. Een andere mogelijkheid: slijp de bolle vorm aan een grote boor die rechtstreeks in de schacht van de boormachine past. Zorg er dan wel voor dat de velg goed opgespaanen is op het bed van de boormachine.

fractalic (0) PRO, 12 jaar geleden

de bedoeling is om ze op een hand boormachine te gebruiken dus conische schacht is al geen optie , een boor bol slijpen dan zit je met 2 snijvlakken en zoals je zelf zei is 3 of meer beter en voor mij ook een vereiste .
een boor van 1inch (want dat is de maat van de bolcoon) met dunne steel ben ook tijdens het google niet tegengekomen .
ik zal die bedrijven eens google en in de hoop dat zij zoiets hebben , maar dat is voor maandag als ik wat meer tijd heb

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.