Algemeen: Cilinderkoppen V8 Ford/Simca Versailles (1958)

Eén van de cilinderkoppen van de V8 van mijn Franse Ford/Simca Versailles heeft het door corrosie begeven. Ik ben dus op zoek naar 2 vervangende koppen. Als iemand die heeft is dat natuurlijk helemaal welkom, liefst met pakkingen.
Iemand heeft me echter een aanbod gedaan, maar ik twijfel of dat passende exemplaren zijn. De koppen die moeten worden vervangen dragen naast de naam 'VEDETTE' het nummer '108626' (zie afbeelding). Op de aangeboden koppen staat het nummer '111218'. Ik vermoed dat dat koppen zijn van een later model dat Simca heeft uitgebracht, namelijk de Chambord, die dezelfde V8 had, echter met enkele kleine wijzigingen.
Mijn vraag is nu of iemand mij kan vertellen wat de verschillen tussen deze twee koppen zijn en of ik de koppen met nr. 108626 simpelweg kan vervangen door die met nr. 111218?

Buitelaar

Geplaatst door Buitelaar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Dat zal niet meevallen om daar informatie over te krijgen...
wij wachten nog op een paar antwoorden trouwens...


http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Buitelaar (0), 13 jaar geleden

Uiteindelijk heb ik de koppen met nr. 111218 heel goed opgemeten en vergeleken met die met nr. 108626. Vervolgens geconcludeerd dat ze qua maatvoering identiek zijn en de gok gewaagd om ze te monteren. En het werkt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.