Algemeen: Garage gezocht

Ik ben op zoek naar een garage voor een mercedes benz sprinter in de omgeving van Utrecht. Heb zelf al een obd2 gekocht om meldingen te wissen, maar het moet echt een reset zijn van het systeem. Ik heb een p0101 melding Mass or Volume air flow. A circuit range/performance... Heb ooit een andere lmm gezet en deze in laten lezen door een merc garage. Echter blijft af en toe kooien waardoor een reset nodig is. Moet dus een garage zijn die in het systeem kan en dit soort zaken kan instellen....

Geplaatst door

erkvanoort (0)

al 8 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Pul in ermelo

Alsmaar resetten helpt niet zolang de storing er nog in zit en steeds terugkomt.
Aan de hand van de foutcode repareren wel...

Hans4040 970
badge vip badge

1 jaar

Ja, daarom zoek ik een garage die dat kan. Als je er een weet graag?

erkvanoort 0

1 jaar

Kaleido 1 gaf al een adres en in principe kan elke garage hem uitlezen en aan de hand van de foutcode de oorzaak oplossen.
Je kan bijvoorbeeld zoeken naar een Mercedes dealer bij jou in de buurt.

Hans4040 970
badge vip badge

1 jaar

Na heb ik gebeld en woensdag kan ik terugbellen of ze tijd hebben. Hoop dit, maar heb graag meer opties dus vandaar. En nee niet iedereen kan dit. Die lmm moet ingelezen worden in het systeem, niet elke garage heeft deze mogelijkheid. Dus graag garages, dat was de vraag als je dit niet wil doen prima.

erkvanoort 0

1 jaar

Ten eerste heb je je woonplaats niet vermeld, dus dan wordt het moeilijk om jou garages te geven.
Je gaat naar Google en tikt in: Mercedes garage of Merceds dealers in (jou woonplaats)...

Appeltje eitje.
Succes.

Hans4040 970
badge vip badge

1 jaar

Leer lezen, in en om Utrecht staat er, ook dat ik die lmm in heb laten lezen bij een Merc garage. Dus die weet ik wel te vinden. Het gaat om alternatieven bv: bedrijfswagens met veel ervaring met sprinters. Ik ben hier gewoon niet zo in thuis. Maar bedankt voor de hulp, je weet het idd beter 🙄

erkvanoort 0

1 jaar

Een luchtmassameter hoeft niet te worden ingelezen, de motorecu kan diverse regelingen aanpassen omdat ie bv verkeerde informatie krijgt van een defecte luchtmassameter. deze zogenaamde adaptiewaarden moeten worden gereset in de ecu na vervangen van een defect component, bv een kapotte luchtmassameter. iedere beetje garage met een fatsoenlijke tester kan dat. Anders wordt het misschien wanneer de oorzaak van de p0101 achterhaald moet worden, dan is wellicht enige ervaring wel handig. Hoewel ik denk dat de lmm gewoon weer defect is met deze foutcode. (originele lmm geplaatst destijds?)

Nou nee, wel een die gewoon er op zou moeten kunnen. Maar idd ik wil er een orginele op laten zetten. Het is een nogal lullig probleem. Ik heb een lekstroom, ik ben dus al bij voormalig stern geweest en bij wensink in Arnhem hiervoor. Beide Merc garages. Bij wensink zou het zijn opgelost maar toch niet. 1,5 week later weer leeg. Dus ik haal de - pool eraf. Echter een keer in de zoveel tijd sluit ik hem aan en gaat hij in noodloop, met die melding dus. Ik weet niet of het verband heeft maar om dit uit te sluiten wil ik een orginele laten zetten. Ik zou dit ook zelf kunnen, het is een bosch orgineel, maar wil gewoon alles uitsluiten. Hier in Utrecht zit echt extreem veel wat garage’s betreft. Maar wil er een die echt veel van die sprinters of Mercedes weet, maar Mercedes zelf Ff niet, deze hebben mij best wat gekost maar niet echt geholpen. Vandaar dus als je een gerenommeerde weet hier, graag 💪🏻

erkvanoort 0

1 jaar

Lijkt mioj niet goed dat je telkens de minpool eraf gooit en ja, dan kan het fouten geven.
Heb je er toevallig een blue tooth systeem op zitten? Geeft vaak een lekstroom die garages niet kunnen vinden. Kan je gewoon loskoppelen en kijken of het dan goed blijft.

Is ook te meten, maar dat is lastig om zo even uit te leggen

memos 95
badge

1 jaar

Tja het is een oude shuttlebus geweest, zitten nog wel wat kabels van ik denk de rittenregistratie. De computer is er iig niet bij. Zou kunnen dat er iets achter gebleven is, maar denk het niet, niets gevonden iig. Wel een alarmspeaker. Maar waar moet ik aan denken?

erkvanoort 0

1 jaar

Blue tooth zit bij de radio normaalgesproken.

Anders gewoon de lekstroom (laten) opsporen...

memos 95
badge

1 jaar

Dank pul heeft het voor nu opgelost, is idd aanrader. Dank

erkvanoort 0

1 jaar

Weet je ook wat de oplossing nu is geweest? Ben wel benieuwd namelijk

memos 95
badge

1 jaar

Nou nee, heb er gewoon orgineel op laten zetten. Door dat lekstroompje haal ik hem denk ik te vaak van de min. Om zeker te zijn dat het niet aan de imitatie ligt, orgineel dus. Lmm en druk sensor vervangen nu. Verder een druppel lader geplaatst zodat hij op de wal stroom bijgeladen wordt. Voor deze vakantie even safe voor mijn gevoel en multimeter mee en dagje zekeringen trekken op de camping 😁

erkvanoort 0

1 jaar

Mooi bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.