Algemeen: hebben ze nu wel/niet remolie volledig ververst? (foto's)

Gister een APK door xxx laten uitvoeren bij m'n golf4 uit 2002.
Stuur/fuseekogelhoezen laten vervangen ivm APK afkeur hierop.
Ook gevraagd om de remolie te verversen.

Nu kijk ik net onder m'n auto of er inderdaad nieuwe fuseekogelhoezen op zitten en dat hebben ze in inderdaad keurig uitgevoerd.
Maar als ik kijk naar de 4 ontluchtingsnippels van m'n remmen voor en achter lijkt het alsof er niet aan gedraaid is. Geen vingerafdrukken, drupje remolie/vlek, etc.
De remolie in het reservoir is wel nieuw lijkt het, en daar zie ik ook 'vette vingers' op de dop. Daar is duidelijk aan gezeten gisteren.

- Kan het zijn dat ze alleen het reservoir hebben leeggezogen en ververst?
- Of zijn er tegenwoordig special apperaten waarmee je via het reservoir het hele systeem kan ontluchten?
- Of zie ik het verkeerd en ben ik te achterdochtig? :-p

ian007

Geplaatst door ian007 , lid sinds 13 jaar geleden

15 Reacties

Account-beheer PRO, 7 jaar geleden

Ian

Wat wij er van vinden is niet van belang. De Garage kan je hier meer over vertellen.

Account Beheer
Problemcar

harnak, 7 jaar geleden

Ik vind dat dit niet moet kunnen zo te zien is er niets mee gebeurd .zullen wel gedacht hebben dat de kans dat de nippels afbreken te groot was.

Hans4040 PRO, 7 jaar geleden

Heren, oordelen aan de hand van wat foto`s is hier niet aan de orde en geen punt van discussie op dit forum.
Zoals mijn collega moderator al schreef: Wat wij er van vinden is niet van belang. De Garage kan je hier meer over vertellen.

P. Kelder PRO, 7 jaar geleden

De vraag rest nu even, wat staat er op het factuur ?

Mocht het verversen wel in rekening zijn gebracht maar niet zijn uitgevoerd dan is dit hier niet ter discussie maar zal de TS bij de garage aan moeten kloppen.

Gr. paul

ian007, 7 jaar geleden

Het staat wel op de factuur, ik heb er speciaal om gevraagd of ze dit wilden doen. En ze hebben ook zeker aan het reservoir gezeten, daar zie je gemorste remolie en vingerafdrukken.
Vind het nogal genant om terug te gaan, vrees een welles-nietes situatie. Daarom ben ik benieuwd naar de mening van onafhankelijke personen over wat zij denken als ze naar die nippels kijken. Of dat iemand zegt, met moderne apparatuur hoeven die niet meer opengedraaid te worden bij verversen. Als meerdere mijn vermoeden bevestigen dat de nippels niet zijn opengedraaid (en dat wel zou moeten) de dag voor de foto's zijn gemaakt weet ik genoeg. Misschien dat ik nog wel even terug ga dan om verhaal te halen, of het is de laatste keer kwikfit voor mij dan...

jan5047 PRO, 7 jaar geleden

Je kan een naar een andere garage gaan voor controle of je vraagt expertise aan bij de anwb, maar ik zie het al

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Als ze het ververst hebben , kun je ze een beetje af laten tappen , dit is dan schoon , maar ik doe verder geen uitspraak hier over !!!!!!

Ralf_Jensen PRO, 7 jaar geleden

Met het leegzuigen van alleen het reservoir, wordt zeker niet de gehele leiding, en remcilinders/ klauwen voorzien van verse remvloeistof. Juist waar het zou moeten.

ian007, 7 jaar geleden

ok, duidelijk verhaal dit lijkt me. Meeste hier denken wat ik als hobbyist al vermoedde, dat alleen t reservoir is ververst.
Second opinion gaan regelen voor een onderhoudsactie van 43 euro gaat misschien wat ver... Weet ook niet wat de vervolgstappen daarna zijn. Aanklagen voor wanprestatie?

Ze zitten hier vlakbij, fiets er morgenochtend wel even langs voor ik naar het werk ga.
Ga ze vragen wat ze precies doen bij remolie verversen en dan kijken hoe ze reageren als ik die foto's laat zien. Voor t zelfde geld heeft een stagaire van 16 jaar lopen beunen hier en weet de filiaal manager/hoofdmonteur van niks.

Ralf_Jensen PRO, 7 jaar geleden

Die "filiaal manager/hoofdmonteur" is verantwoordelijk voor de werkzaamheden, en de uitvoering.

thei11316, 7 jaar geleden

Laat ik als enige niet autoprof je dan zeggen dat geen enkele nippel op de remcilinders een sleutel heeft gezien of gevoeld,dus zal de remolie alleen in het reservoir vervangen zijn.

Als je het rubber stofkapje van de nippel haalt moet deze vochtig zijn van de remolie die er door gegaan is met het ontluchten,ik weet zeker dat die nu allemaal kurkdroog zijn.

ian007, 7 jaar geleden

Vanochtend langs geweest met de foto's, mn auto kon helaas niet mee.
Er was nu een andere filiaal manager en die was ff stil van de foto's. Ik mag morgen terugkomen met de auto dan gaat hij het persoonlijk controleren waar ik bij sta.

@thei11316: Dat van die vochtige nippels is een goeie tip, zal ik onthouden voor morgen.

voyager, 7 jaar geleden

Er is altijd optie om de remvloeistof te meten op vocht door bv anwb. En zowel in het potje, alsook bij de wielen.Dan pas kan er een oordeel over geveld worden.
Zoals de heren mod's graag en gelukkig vaak aangeven: "Meten is weten!"

check

Beste antwoord, geplaatst door ian007, 7 jaar geleden

Auto op de brug gehad, filiaal mgr keek er naar en zei: "die nippels zijn niet los geweest". De monteur kwam er bij, die voelde zich duidelijk een beetje aangevallen, en pulkte de rubberen dopjes los en die waren wel nat van de remolie aan de binnenkant. Remnippel links voor opengedraaid en onder en vacuum gezet, kwam heldere vloeistof uit. Als er remolie wordt gemorst spuiten ze dat weg met remmenreiniger, omdat het een apk afkeurpunt is vertelde de monteur. Waarschijnlijk zie je daarom geen remolie rond de nippels op de foto's. Ik was blij en zij ook. Eind goed, al goed.
Nippel van de koppeling hadden ze helaas niet meegenomen, doen ze niet standaard, die laat ik nog wel een keertje doen.

Hans4040 PRO, 7 jaar geleden

Mooi zo....weer een probleem opgelost.
bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.