Algemeen: zekering brandt door als caravan is aangekoppeld

De zekering Tail LH brandt door als de caravan is aangekoppeld en het licht aan is. Bij rijden met gedoofde lichten gebeurt dit niet. Bij gebruik van fietsendrager ook niet.
Op deze zekering zijn aangesloten:klein licht links voor,achterlicht/remlicht en nummerplaatverlichting.
Wat kan de oorzaak zijn?

hanshartjes

Geplaatst door hanshartjes (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 8 jaar geleden

dat zul je in de caravaan moeten zoeken.
je kan eerst kijken of er geen verbindingskast zit onder de caravaan wat als die er zit wil daar wel eens water in komen met alle gevolgen van dien.

groetjes jan.

hanshartjes (0), 8 jaar geleden

Als ik met aangekoppelde caravan rijdt, maar geen licht aandoe werken richtingaanwijzers en remlichten op de caravan gewoon. Het lijkt erop dat bij rijden met verlichting de zekering overbelast raakt. Dat gebeurt tijdens het rijden. Bij controle vooraf functioneert alles. Ik vermoed dat tijdens rijden met licht het gebruiken van de rem net teveel is voor de zekering. Dat is dan het enige moment dat alles in gebruik is.
Groeten, Hans

kaleido 1 (1855) PRO, 8 jaar geleden

Wat is de waarde van de zekering , al gekeken of er het juiste amperage in zit ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.