Algemeen: Hybride ervaringen Honda en Toyota

Hoi,

Wat zijn jullie ervaringen met de hybrids van Honda en Toyota of eventueel een andere tip? Ik ben op zoek naar een exemplaar van ca. 7000-8000 euro maximaal, dan kom je uit bij modellen van 2009-2011. Wat me opvalt is dat een Prius of Auris veel zwaarder is dan een Honda Insight of Civic, dus ik zou liever ivm wegenbelasting een Honda kiezen. Is er een reden om toch Toyota te kiezen of is de kwaliteit van bv het accupakket vergelijkbaar?

Wat zijn de dingen waar je absoluut op moet letten bij die genoemde modellen?

thedudenl

Geplaatst door thedudenl (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

nijendijk (0) PRO, 1 jaar geleden

Toyota is full hybrid, elektromotoris leidend en zal dus altijd electrisch wegrijden en pas benzinemotor inschakelen als er behoefte aan is, afhankelijk van hoe diepje het gaspedaal intrapt en de ladingstoestand van de hybride accu. Bij Honda is de benzinemotor leidend.Dit is een duidlijk verschil, en de waarde van een Toyota is op lange termijn altijd hoger. Komt door de merkreputatie en betrouwbaarheid.Ik zou voor een Toyota gaan,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Ervaringen of stel zelf een nieuwe vraag.