Algemeen: Versnellingsbak draait homokineet uit elkaar

Goedenavond,

Ik heb het volgende probleem met een 45km auto die toevallig in de werkplaats kwam.

Het probleem is als volgt:
Zodra de auto in de achteruit word gezet en je begint achteruit te rijden bonkt het alsof de as en de binnenste homokineet over elkaar heen lopen.. en als je dan verder achteruit rijd is opeens de aandrijving weg en zijn de binnenste homokineet en de as van elkaar gescheiden, gezien de ruimte die een aandrijfas normaal heeft (en ook deze) is het bijna onmogelijk om los te komen.. en toch gebeurt het..

Klant heeft de auto gebracht, ik heb de aandrijfas weer terug geplaatst, maar hij vliegt er net zo hard weer uit.. mijn vermoeden is dat het differentieel niet goed is.. graag hoor ik jullie ervaringen:)

kevintje21

Geplaatst door kevintje21 , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Zit er niet ergens veel speling in het onderstel of motorsteun ?

kevintje21, 1 jaar geleden

Niet dat ik zo gezien heb, is wel een goed punt! Ik zal er eens naar kijken:)

kevintje21, 1 jaar geleden

Misschien nog een klein detail, 2 weken terug is de auto ook gebracht met geen aandrijving, toen was de buitenste homokineet compleet stuk gedraaid

.

kevintje21, 1 jaar geleden

Niemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Ervaringen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.