Algemeen: Versnellingsbak draait homokineet uit elkaar

Goedenavond,

Ik heb het volgende probleem met een 45km auto die toevallig in de werkplaats kwam.

Het probleem is als volgt:
Zodra de auto in de achteruit word gezet en je begint achteruit te rijden bonkt het alsof de as en de binnenste homokineet over elkaar heen lopen.. en als je dan verder achteruit rijd is opeens de aandrijving weg en zijn de binnenste homokineet en de as van elkaar gescheiden, gezien de ruimte die een aandrijfas normaal heeft (en ook deze) is het bijna onmogelijk om los te komen.. en toch gebeurt het..

Klant heeft de auto gebracht, ik heb de aandrijfas weer terug geplaatst, maar hij vliegt er net zo hard weer uit.. mijn vermoeden is dat het differentieel niet goed is.. graag hoor ik jullie ervaringen:)

kevintje21

Geplaatst door kevintje21 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 2 jaar geleden

Zit er niet ergens veel speling in het onderstel of motorsteun ?

kevintje21 (0), 2 jaar geleden

Niet dat ik zo gezien heb, is wel een goed punt! Ik zal er eens naar kijken:)

kevintje21 (0), 2 jaar geleden

Misschien nog een klein detail, 2 weken terug is de auto ook gebracht met geen aandrijving, toen was de buitenste homokineet compleet stuk gedraaid

kevintje21 (0), 2 jaar geleden

Niemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Ervaringen of stel zelf een nieuwe vraag.