Algemeen: Knipperende lichtjes dashboard, uitvallen radio & verwarming

Bij de start van mijn auto, een Yugo Florida 1.4, sinds korte tijd een echte probleemwagen aan't worden, flikkeren de lichtjes op het dashboard sinds kort tijdens het starten. Wanneer ik de sleutel in contact steek en eerste klik draai: lampjes flikkeren gedurende 6 seconden en gaan dan uit; kan dan echter wel normaal starten.

Gelijkertijd met dit probleem is ook een ander probleem opgedoken: de radio die tijdens het rijden uitvalt, waardoor ook de verwarming stopt. Zet ik de radio dan terug op zijn alle instellingen gewist en gebeurt dit op onregelmatige basis telkens terug (lees: om de 5, 10 à 15 minuten.)
Gisteren dan maar mijn radio afgekoppeld, met het idee dat de oorzaak daar lag. Maar het knipperen blijft gebeuren en de verwarming durft ook nog uitvallen. Weliswaar minder (en meestal wanneer die gewoon stationair draait).

Een slecht contact? Ergens een kortsluiting? Maar waar & hoe kan ik dat opsporen?

anendel

Geplaatst door anendel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anendel (0), 14 jaar geleden

Na enig zoeken op het forum hier vermoed ik dat ik in de richting van een 'massakabel' mag zoeken. Enig idee waar ik dat moet vinden? Of iemand die me kan zeggen waar & hoe ik dat moet aansluiten?
Technisch moeilijk of toch maar mee naar de garage gaan (voor de zoveelste keer).

Mijn frank valt nu ook dat dit probleem is begonnen sinds de zware regenval van vorige week en afgelopen weekend.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Awel, uw voiture is een in licentie gebouwde fiat tipo, met een andere carrosserie, ik vermoed een vochtige zekeringenkast of een slechte accu of een slechte massa, en een massa kabel zit altijd verbonden aan de massa en dat is de carrosserie!

Hoe oud is de zastava eigenlijk?

gr

Peco Power

anendel (0), 14 jaar geleden

De Zastava is van 1989 (de benzine injectie versie) -> http://www.flickr.com/search/?q=yugo&w=4...
In het naar huis rijden gisteren avond viel me op dat er het rechter voorste licht ook niet meer werkte (nochtans dat de display op het dashboard dit niet aanduidde). Thuis gekomen een nieuwe massakabel aangesloten, de lamp proberen te vervangen, maar krijgt 'm er niet uit (luchtfilter zit in de weg)... Probleem helaas ook nog niet opgelost. Dus ja... zucht... toch maar eventjes naar de garage sturen voor ik 'm helemaal afbreek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.