Algemeen: APK vraag

Vandaag heb ik een mercedes A klasse afgekeurd op het niet branden van de achteruitrijlampen na inschakelen van zijn achteruit, wel was er een schakelaar gemonteerd dat wanneer ze deze bedienen de achteruitrijlampen wel gaan branden, ik weet zeker dat dat niet mocht, nu kijk ik in de apk boek en ik kan niet meer vinden waar staat dat de achteruitrijlampen pas mogen branden bij ingeschakeld van zijn terug versnelling of is dit ook verandert per 1 mei?...

elze

elze

Geplaatst door elze (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee hoor, is niets aan veranderd. In art. 5.2.63 staat het beschreven. Ze mogen (!) pas branden als de achteruit is ingeschakeld. Er staat nergens dat het dan automatisch gebeuren moet.......

elze (0) PRO, 14 jaar geleden

Moderator... in het nieuwste boek [ Regelgeving ] is 5.2.63 niet meer aanwezig

bvdw (0) PRO, 14 jaar geleden

gewoon afmelden, de achteruitverlichting werkt, staat niet omschreven dat dit automatisch moet worden ingeschakeld als je hem in de achteruit zet.

succes ermee.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Achteruitrijverlichting: is verplicht na 31-12-1997. Het punt is dat als het erop zit het ook aan de eis moet voldoen, anders zou je het als verboden verlichting kunnen aanmerken.

Gr. paul

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=elze]Moderator... in het nieuwste boek [ Regelgeving ] is 5.2.63 niet meer aanwezig[/quote]
Klopt. Had gisteren even op internet gekeken.
In het nieuwe boek staat alleen dat er minimaal 1 op moet zitten na 31-12-'97. Verder niets. Gewoon afmelden dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.