Algemeen: Led koplampen type H7.

Hoi ik zie tegenwoordig op marktplaats staan H7 koplampen met een 60-tal leds erop, naast energiezuinig, gaat hiervan ook de uitstraling richting xenon-lampen.

Ik overweeg deze te bestellen.

Heeft iemand hier ervaring mee??, voldoende licht, of valt de lichtopbrengst tegen, op internet vind ik dat de spreiding van het licht minder zou zijn.

J-W vd H

Geplaatst door J-W vd H (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

Doe maar niet. Ten eerste zitten ledlampen tussen spaarlampen en gloeilampen in voor wat betreft zuinigheid. Ten tweede moeten ledlampen goed gekoeld worden voor een lange levensduur. Een H7 armatuur voor een standaard koplamp is daar niet voor gebouwd. Ledlampen lijken feller dan gloeilampen omdat de lichtbundel veel nauwer is, maar de spreiding is dus ook slechter. Per saldo heb je heel veel minder licht.

De enige verlichting die je momenteel nuttig met leds kunt uitvoeren is 'zichtbaarheidslicht' aan de voorkant (het streepje lampjes onder de koplampen die je bij modernere auto's vaak ziet).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.