Algemeen: LPG auto stottert

Ik heb een IS200.
Heb hier nu 80duizend km mee gereden zonder problemen vanuit de lpg installatie.
Nu is deze maand het volgende begonnen, auto stottert en houd in bij lage toeren. Loopt niet goed stationair. Dit doet hij alleen op LPG en alleen als ie wat meer op temperatuur is. Als ie koud is doet hij dit zo goed als niet. Op benzine merk je niks van dit probleem dus is echt LPG gerelateerd. Misschien iets te maken met de verdamper toevallig? Ik heb een Vialle installatie dus zitten geen filters tussen die gereinigd kunnen worden.

ChevyHP

Geplaatst door ChevyHP (50) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beunhaas (485) PRO, 1 maand geleden

Een Vialle LPI installatie (die heeft inderdaad geen drooggasfilter) heeft geen verdamper, eerste verdachte is altijd de pomp en ik heb wel eens gehoord dat de LPG kabelbomen ook nogal slecht zijn uitgevoerd en geisoleerd, check op blootliggende draden.
Verder is de ontsteking op LPG altijd een aandachtspunt, bobines gaan eerder stuk en bougies gaan minder lang mee (ook als je niks merkt op benzine kan het daar aan liggen)

kaleido 1 (1425) PRO, 1 maand geleden

Klepspeling ?

MDZNL (20), 1 maand geleden

Inspuitmondjes en injectoren bij vialle hebben ook een vrij beperkte levensduur. Maar dit blijft gissen op afstand. Ik zou even bij een lpg specialist langs rijden voor diagnose.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.