Algemeen: Nieuwe auto die zelf makkelijk te onderhouden is

Door een aantal sessies bij een garage ben ik een beetje het vertrouwen kwijt geraakt in garages. Natuurlijk zijn er ook vast goede garages, maar toch ben ik er een beetje klaar mee.

Ik heb me daarom tot doel gezet zelf te leren mijn auto te onderhouden. Echter, bij veel moderne auto's is dit bijna niet te doen. Ik wil zowiezo een "oefen" auto kopen, maar daarnaast, hebben jullie suggesties voor een moderne auto welke goed zelf te onderhouden is? Zo min mogelijk electronica e.d.

Patrick

PatrickS81

Geplaatst door PatrickS81 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Patrick

In jou geval en het beste leer je uit een technische vraagbaak. Deze vraagbaak is verkrijgbaar voor vrijwel iedere type / merk voertuig.
Hierin worden alle handelingen stap voor stap uitgelegd

Moderator Problemcar

PatrickS81 (0), 11 jaar geleden

Ik ben nog echt een beginner, dus ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld met een technische vraagbaak.

Patrick

Erwin2907 (0), 11 jaar geleden

bijna alle nieuwe auto's zijn makkelijk te onderhouden. Dat dit bij moderne auto's bijna niet te doen zou zijn is een domme uitspraak die ik vaak hoor.
Wel is het zo dat je voor het zoeken van storingen speciale apparatuur nodig hebt, maar hoeveel mensen konden vroeger een elektrische storing zoeken of een carburateur afstellen?

Ga in het weekend bij een garage werken om beurtjes te doen en dan leer je het in een paar maanden en verdien je nog een centje bij

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Erwin,jij denkt er wel een beetje simpel over.
In het weekend bij een garage gaan werken om een paar beurtjes te doen.
Een garage ziet je aankomen,het is geen oude fiets waar je aan sleutelt.
Er word wel een beetje makkelijk over gedacht.
Ik zou dit als klant ook niet willen,de handy buurman uit de straat gaat beurtjes aan mijn auto uit voeren en naderhand het volle pond betalen.
Een beetje respect voor het monteurs vak.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

[b]Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

Moderator Problemcar[/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.