Algemeen: Schroefdraad opfrissen aluminium kop

Beste mensen,

Het uitdraaien van een overleden gloeibougie uit m'n Peugeot diesel blok (XD3) ging moeizaam, schroefdraad in de kop is niet bijzonder mooi meer maar zeker nog niet helemaal heen.
Ik wil een poging wagen deze schroefdraad op te frissen. Wat is de beste methode? Gewone (machine)tap (12x1.25) erin draaien? Schroefdraadvijl? schroefdraad verfrisser? zoals bv:
[img]http://buy1.snapon.com/catalog/OBJECTS/2...[/img]
Wat is het beste?

En daarna, gloeiplug met of zonder kopervet (of een ander goedje) indraaien?


Alvast bedankt!

Ducttape

Geplaatst door Ducttape (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou een tap of inderdaad zo'n ding op de foto gebruiken. Let wel, bij alles wat je grbuikt, doe het met beleid, probeer zo vermogelijk met de hand, en anders met niet al te veel kracht. ZEKER geen boormachine of dikke ratel gebruiken, en al HELEMAAL niet in de eerste spoed.

Schroefdraadvijl lijkt me een beetje nutteloos.

Naderhand, draad goed schoonblazen, LICHT invetten, en met de hand indraaien, pas aantrekken met de sleutel als hij helemaal aanzit.

Groeten marcel

P.S. Indien alles faalt, is er nog geen man overboord, dan kun je er nog voor kiezen een helicoil in te laten zetten. Let wel LATEN zetten, anders kan het als nog een dure operatie worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.