Algemeen: Steekmaat velg klopt niet?

Ik heb dit weekend velgen gekocht. De eigenaar vertelde dat het steek 5x100 was en dat stond ook in de velg. Gek genoeg steen er 3 steekmaten in de velg: 5x100 en 4x114,3 en 4x100.

Ik heb een golf 4 (5x100 dus) en bij thuiskomst kwam ik er achter dat ze niet pasten. Ik heb navraag gedaan en de eigenaar verteld dat zo onder een Mercedes citan hebben gezeten. Jaartal is me onbekend maar op internet lees ik dat dat steek 5x108 is.

Zoals jullie in de foto’s zien zitten er ringen in de moergaten. Het lijkt erop alsof de steekmaat van de velg kan worden aangepast met deze ringen.

Ik heb dit nog nooit gezien en kan op het internet niet wijzer worden. Heeft iemand dit eerder mee gemaakt of kent iemand de werking van deze ringen? Alle informatie over dit type velg en deze ringen is welkom. Wie kent de ringen, kun je hier inderdaad de steekmaat mee aanpassen en zo ja, waar koop je ze en hoe heten ze.


Alvast bedankt!
Bart

Barthenk

Geplaatst door Barthenk , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

Danweh, 1 maand geleden

Als je 5x100 heb gaat 5x108 nooit passen... zonder wieladapters

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Leuk dit systeem , geeft alleen maar narigheid , als ze niet teveel gekost hebben , zou ik mijn verlies pakken , je kunt eens bij een universeel velgenleverancier informeren , 4x100 gaat zo wie zo niet , zou eerst de ringen er eens uit halen en kijken of het gatenpatroon uberhaupt overeenkomt.

    Gelukkig heeft het me niet veel gekost, maar die ringen vond ik inderdaad nog wel de moeite waard om uit te zoeken. (Al zou ik hier niet weer snel aan beginnen nee). Bedankt voor je reactie, ik zal inderdaad eens een rondje gaan bellen 👍 - Barthenk, 1 maand geleden

Bandenmannetje PRO, 1 maand geleden

Chinese rommel, 3 knaken en rap bij de ijzerhandel inleveren.

    Hee bedankt! Hier kan ik wat mee - Barthenk, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.