Algemeen: Dacia Lodgy 1.2 TCe op LPG?

Hallo,

Ik heb vanmorgen een proefrit gemaakt in een Dacia Lodgy en dat beviel eigenlijk erg goed. Ik wil de auto gebruiken voor mijn startende bedrijf in vintage meubeltjes.

Nu verwacht ik redelijk wat kilometers te maken (rond de 40.000-50.000) per jaar. Daarom was ik benieuwd naar LPG, ik rij liever geen diesel ivm milieu. Nu zijn de Lodgy's die affabriek met LPG zijn geleverd zeer schaars of boven budget (10.000). Nu vroeg ik mij af of de motor, de 1.2 TCe, geschikt is om LPG in te laten bouwen. De kosten hiervan zou ik binnen een jaar eruit hebben. Nu begreep ik dat het per motor nog wel kan verschillen wat betreft geschiktheid. Weet iemand of er problemen zijn met LPG en deze 1.2 TCe motor, of dat dat juist heel goed gaat?

Carracio

Geplaatst door Carracio , lid sinds 3 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

De 1.2 tce is geen geweldige motor op lpg Google maar eens , ik heb ze al met 80.000 compleet versleten bij de dealer zien staan , diesel motoren zijn tegenwoordig zeer schoon , lpg achteraf is natuurlijk een optie .

    Bedankt voor je reactie. Ik zag inderdaad al gemixte reacties. Ik vraag mij wel af wat je bedoelt met 'lpg achteraf is natuurlijk een optie'. Hoe bedoel je dat als je zegt dat ze er niet geschikt voor zijn? Het zou gaan om achteraf inbouwen. - Carracio, 3 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Als je het besluit toch te doen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.