Algemeen: Tikkend geluid voorwielen

Dag mensen,

Ik rijd een Peugeot RCZ 2.0 HDI 163 pk uit 2012. Het valt me op dat ik een hoog tikkend geluid (zoiets als het tikken van de gaspit van een gasfornuis) als ik een bocht maak en als ik rem. Bij de bochten is het zo dat als ik een bocht naar rechts maak het linkse wiel dit geluid maakt en als ik een bocht naar links maak het rechtse wiel. Als ik recht vooruit rij dan hoor ik het geluid niet maar wel als ik rem. Dit geluid is al een tijdje zo en ik ga over twee weken naar de garage voor de beurt en de tüv.

Ik heb al diverse dingen gelezen zoals een wiellager, fuseekogel, homikineet e.d. Mijn vraag is of het iets is waar ik me zorgen om moet maken of dat het waarschijnlijk mee zal vallen.

Ik hoor graag van jullie en alvast bedankt!

maurits10411

Geplaatst door maurits10411 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (295) PRO, 3 jaar geleden

Geluiden beoordelen vanachter de pc is moeilijk, vooral als we ze niet horen.
Het kan inderdaad van alles zijn...
Het beste is even afwachten wat men in de garage tegenkomt.

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

Is idd lastig om geluid zo te beoordelen, maar het zou speling op de pennen van de remklauwen kunnen zijn, of kantelen van de remblokken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.