Algemeen: Ultra-geluid meting bij gebruikt-aankoop

Motorcode: Alle typen

Geen vraag, maar onlangs gevonden op internet en wellicht interessant voor andere problemcar bezoekers:

NAP registratie en onderhoudsboekje zijn in deze wereld bij lange na niet voldoende om 'de bokken van de schapen te scheiden' in het tweedehandsaanbod.
Naast een proefrit en de auto even op een brug zetten om de speling op de hele aandrijflijn te controleren - wat veel zegt over de leeftijd van een auto - hebben gebruikte-auto kopers er inmiddels gelukkig een betrouwbare meetmethode bij om de echte leeftijd van een auto te bepalen: Zie www.tacho-spion.de

Op genoemde website wordt een meting met ultra-geluid van motor, bak en wellicht nog meer onderdelen aangeboden. Het ultrageluid-meetpatroon wordt vergeleken met dat van een zelfde auto van 0, ....., x jaar oud uit een database. Aldus kan met grote zekerheid de echte gebruiksleeftijd van een auto worden vastgesteld.
De ultrageluid-meting wordt in de machinebouw al heel lang toegepast om de conditie van tandwielkasten te monitoren.
Nu is deze dan beschikbaar voor de (auto)mobiele consument.

Het is niet zonder reden dat met in Duitsland is gestart met dit soort metingen: Daar wordt ongeveer 30% van de occasions met teruggezette km-teller aangeboden ..... Controleren en nu voortaan meten dus !

Freude_am_Fahren

Geplaatst door Freude_am_Fahren (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Tja hoever wil je gaan... gaan we straks naar de verloskundige voor een echo van je motor?

Freude_am_Fahren (0), 11 jaar geleden

Ver genoeg om te voorkomen dat je kundig van (veel) teveel geld wordt 'verlost' bij een gebruikt-aankoop !

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

moderne fratsen maar goed , er zijn legio mensen die het waarschijnlijk geweldig gaan vinden vooral als er iemand een paar centen mee kan verdienen.
Maar goed genoeg hierover.. dit is een forum voor serieuze autoproblemen niet voor deze " gadgets"

Trouwens...mensen moeten zelf meer opletten wat ze kopen en bij wie... en een goede handelaar of dealer gaat eerlijk om met zijn km standen geloof me.
Want anders kost het ze de kop mocht het uitkomen.

sluiten maar?

Freude_am_Fahren (0), 11 jaar geleden

Zoals reeds gemeld is het een al langer toegepaste 'frats', die alleen modern is in zijn toepassing in de autobranche.

Dat het probleem van teruggedraaide km-tellers - veelal pas na aankoop geconstateerd - geen serieus autoprobleem is, waag ik te betwijfelen: Het wegschrijven van een 'gewenste' km-stand in een digitale teller kost tegenwoordig veel minder moeite dan bij de mechanische tellers van vroeger en vindt ook in Nederland volop plaats, omdat het vaak om een handig (niet!) verdiend paar centen gaat ....

Een deel van de problemcar bezoekers zal zijn heil hier zoeken, eerder dan de km-teller stand van het aangeschafte voertuig rechtvaardigt en nog erger, zonder er misschien weet van te hebben dat een probleem 'te vroeg' optreedt, niet passend bij de dashboard km-stand.

Een goede handelaar/ dealer houdt zich inderdaad verre van dit soort praktijken, maar de malafide handelaren die zich er schuldig aan maken kun je helaas niet herkennen aan stippen op hun voorhoofd, gelijk aan het aantal auto's dat door hen reeds digitaal 'verjongd' is ... De Nationale Auto Pas is niet zonder reden ingevoerd. Dat deze de gebruikt-koper onvoldoende waarborg biedt, is op vele plaatsen op internet te lezen.

Daarom is het goed het bestaan van een wel betrouwbare gebruiksduur-bepaling van een tweedehands auto (met ultrageluid-meting) onder de aandacht te brengen van problemcar bezoekers, die daar inderdaad een paar centen voor over hebben (net als ikzelf). De melding past hier hooguit niet, omdat het geen probleem A bij voertuig B van bouwjaar C betreft, maar veelvouden daarvan ....

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de info.
De Problemcar-bezoeker kan er nu notie van nemen en het is aan hem/haar zelf om te overwegen daar gebruik van te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.