Algemeen: Valeio Classic

Beste collega's, zopas bericht gekregen van een leverancier dat hij geen Valeo-Classic koppelingen meer wil leveren. Bij Peugeot en Citroën zouden deze koppeling oorzaak zijn van enorme problemen.

Is hier iemand van de op de hoogte???

Bij mijn weten zit in de doos "Classic" een zo goed als identieke koppeling als de "normale". Wij hebben hier nog nooit een probleem mee ondervonden. Ook niet met de starters en alternatoren in Classic uitvoering.

Moest er toch iemand van dit probleem iets meer weten, mag je dit altijd posten. Ik denk eerder dat de leverancier niet meer wil leveren omdat deze koppeling een serieuze slok op de borrel schelen voor de klant.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Auto-onderdelen.com (0) PRO, 10 jaar geleden

Beste Jan,

Bij ons is dat probleem ook niet bekend. Wij verkopen niet heel veel koppelingen van Valeo Classic maar wel veel Starmotoren en Dynamo's.

Echter doen die allemaal wat ze moeten doen.

Ik ben zeer benieuwd of de klachten echt gegrond zijn.

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Ondertussen even verder geluisterd, want ik moet ook nog altijd het eerste probleem ondervinden. Blijkbaar zouden er wel problemen geweest zijn bij Peugeot met hun "tweede lijn" goedkopere onderdelen.

lpersoons (0) PRO, 9 jaar geleden

Mijn ervaring: De Valeo classic koppelingen doen het prima. Nadeel ervan is dat het aangrijppunt minder goed te doseren is, waardoor de motor makkelijk afslaat bij het op laten komen van de koppeling. De koppelingen van LUK geven de meeste feed back naar mijn idee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.