Algemeen: Velgen

Kan iemand mij vertellen hoe hard de naafdiameter is. Ik ben op zoek naar een paar andere velgen en er zijn behoorlijk wat verschillen. Zelf heb ik 56.1mm en vraag mij af wat voor problemen er kunnen ontstaan met een 60.4 mm velg (het is maar 2.75mm verschil aan beide zijden) Mijn gedachte is dat de 5 wielmoeren dit ook centreren. Of heb ik het volslagen mis? Ik weet dat een kleinere diameter niet past. Alvast bedankt
Manimean

manimean

Geplaatst door manimean (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zijn ook pasringen te koop, die heffen het verschil op.
het is toch echt wel belangrijk dat de velgen goed centreren op de naaf.

Suc6

Noobaddie iz purvekd (0), 14 jaar geleden

Bij bijna alle personenwagens en aanhangwagens zijn de wielmoeren konisch. Dat betekend dat ze een schuine montagekant hebben. Dit zorgt voor het centreren van de velg. Als je platte moeren of bouten hebt, dan wordt de velg 'naafgecentreerd". Maar dat laatste komt eigenlijk alleen bij vrachtwagens en opleggers/aanhangers voor vrachtwagens voor.
Je kunt dus best een velg monteren met een groter naafgat. Nooit met een kleiner naafgat. Maar dat laatste wist je al.
Het gebruik van een pasring is dus alleen noodzakelijk bij naafgecentreerde velgen.
Let er wel op bij het monteren dat je zelf even het wiel op de goede plaats zet voordat je de bout aandraait. Dus, dat de bout goed in de schuine opening van de velg komt. Anders draai je de velg kapot.

manimean (0), 14 jaar geleden

Ik dank jullie voor de reacties. Voor de zekerheid zal ik deze ringen aanschaffen die bij de velg passen (ik wist niet eens van het bestaan af dus ik ben zeker wijzer geworden)
Met vr groet
manimean

plotsie (0), 14 jaar geleden

hou wel in de gaten dat je wel een goed ET waarde hebt anders is het jammer van het geld en pasringen is wel beter dan conische bouten of moeren

manimean (0), 14 jaar geleden

Bedankt Plotsie
Ik heb ondertussen velgen met ringen gekocht en de ET waarde is hetzelfde als het origineel. De banden zijn wat kleiner maar dat is niet zo heel erg alleen wat meer verbruik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.