Algemeen: Bouten cilinderkop

Ik heb laatst een motor van mijn Nekaf in de soep gedraait. Inmiddels een andere weten te scoren en al de meeste dingen overgezet. Nu zou ik graag de cilinderkop bouten even willen checken of ze op het juiste aanhaalmoment vast staan. Dus gewoon momentsleutel instellen en even klikken. Nu hoorde ik van iemand dat de bouten soms vervormen en ik hier dus mee moet oppassen. Wat is jullie mening? Ik heb een gedore Dremometer tot 120 Nm, die gisteren gecheckt is dus daar ligt het niet aan.

vistuig

Geplaatst door vistuig (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou je kunt niet zo maar aan de bouten draaien.
wil je kopbouten natrekken dan zul je die eerst een kwart slag moeten draaien links om en dan op het goed moment vast halen.
maar tegenwoordig zitten er vaak rekbouten in die op graden aangehaald zijn deze kun je dus niet natreken en hoeft ook niet.
dus controleer eerst wat voor bouten er in zitten.

groetjes jan.

vistuig (0), 14 jaar geleden

Het gaat om een motor uit 1956, dus neem aan dat er geen rekbouten opzitten

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Persoonlijk zou ik hier niets aan / mee doen.
Wat goed is, goed laten..........

Gr. paul

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nee daar zitten geen rek bouten in maar ik zou er toch gewoon afblijven.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.