Algemeen: velgmaat

Heb ik al eens geprobeerd zo op te meten, maar dat werkt niet als het om mm gaat.

Bergamin

Geplaatst door Bergamin (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Bergamin (0), 4 jaar geleden

Voor mijn vorige Dacia heb ik tweedehands velgen met nieuwe winterbanden gekocht. Die velgen zouden de juiste ET-waarde hebben, nl 50 is mij toen verzekerd. Mijn nieuwe Dacia heeft ET-waarde 40 dus die wielen kan ik niet gebruiken omdat er meer dan 5mm verschil is. Bij het schoonmaken van die velgen vind ik echter nergens de ET-waarde staan (er staan helemaal geen maten op). Ik vraag mij nu af of ze werkelijk ET 50 zijn als er niets op staat, maar hoe kom ik er achter? Stel dat ze ET 45 zijn, dan kan ik ze wel gebruiken.

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Even iets simpels.Zet ze gewoon erop. Dan zie je of ze passen.Hoef je niet te meten etc.
Ferry

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Op elke velg staat het op , het staat of op de rand waar het ventiel in zit of tussen de gaten van de wielbouten als het stalen velgen zijn , bij alu vaak op de achterkant van de spaken.

Bergamin (0), 4 jaar geleden

Ja, ze passen er op, maar dan kun je de E-waarde niet beoordelen en bij een foute maat ga je de wiellagers verkeerd belasten. Ik dacht ook bij de wielbouten, dat is normaal, maar daar staat niets. Op de randen zit roestaanslag. Zal daar nog eens naar kijken.

check

Beste antwoord, geplaatst door Bergamin (0), 4 jaar geleden

Eindelijk gevonden onder de roest. ET is 43, dus ze kunnen onder mijn nieuwe Sandero met E40. Dank voor de tips..

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Mooi , bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.