Algemeen: Beschadiging autogordel

Mijn auto is afgekeurd voor apk vanwege een beschadiging van één van de autogordels achter. 2 jaar geleden ook al, die is vervangen. Nu een andere. De autogordels worden nooit gebruikt, achterin zit de hond, die verdacht ik er 2 jaar geleden van, maar deze keer zit de beschadiging wel erg ver weg, moet de gordel minstens een meter uittrekken voordat het beschadigde deel boven uit de opening komt. Waar kan dit aan liggen ? Zie de foto’s.

Beech

Geplaatst door Beech , lid sinds 1 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Tja een gordel rolt op , ik weet niet of dit deel dan al op de rol zit of nog vrij hangt in de auto , een muis ?

Highway PRO, 1 jaar geleden

lijkt toch dat hij ergens geschuurd heeft.

Beech, 1 jaar geleden

Waarschijnlijk net nog vrij, ik heb de gordel nu een meter uitgetrokken en vastgezet, ben benieuwd of er nu een nieuwe beschadiging ontstaat. De gordel wordt eigenlijk nooit gebruikt.

Beech, 11 maanden geleden

Bij de vervanging bleken er nog stukjes glas te liggen. Een paar jaar geleden een kapotte achterruit gehad. Of dat de oorzaak is ?

P. Kelder PRO, 11 maanden geleden

Dat zit er wel dik in dat stukjes glas de oorzaak is geweest.
Bij ruitbreuk vind je die stukjes glas na jaren nog terug en op soms de meest vreemde plekken.

Grt. Paul

ferdinand, 11 maanden geleden

Heb je een deelbare naar voren klapbare achterbank .Het kan zijn dat hij daar klem zit.Want dit zijn duidelijke schuur/slijt plekken.Ik neem aan dat je gewoon op de sloop andere gaat halen.
Ferry

Beech, 11 maanden geleden

Heb een deelbare achterbank. Maar deze gordel zit rechtsachter. Heb een tweedehands laten plaatsen, de originele kon niet op tijd geleverd worden. Bij de vervangen bleken er nog stukjes glas te liggen (heb een paar jaar geleden een kapotte achterruit gehad, waarschijnlijk heeft een vogel en steen laten vallen). Of daat glas de oorzaak is geweest ? De plek zat halverwege de rol.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.