Algemeen: Vraag aan de professionals

Misschien kan een mod dit bericht verplaatsen naar professionals sectie.

Ik ben zelf eerste monteur en doe veel van het klant contact. Nu vraag ik me af hoe de andere monteurs technieken en problemen uitleggen aan klanten. Ik loop zelf vaak tegen het probleem dat het lastig is de werking van bepaalde technieken en systemen uit te leggen aan onwetende klanten. Dit maakt het vooral lastig om hoge kosten te verklaren.

Wat gebruiken jullie? Graag bij je reaktie vermelden of je bij een bovag/universeel of merkdealer werkt.

Dit is een klein marktonderzoekje om te peilen of er uberhaupt problemen mee zijn en of een uitlegkaart een oplossing kan bieden.

[url=http://postimage.org/image/8nz4frjwx/][img]http://s8.postimage.org/8nz4frjwx/superp...[/img][/url]

RikR

Geplaatst door RikR (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Op het moment dat de klant iets niet begrijpt en het is enigzins tastbaar te maken zet ik desnoods de auto weer op de brug om het te laten zien.
Mijn ervaring is dat de meest voorkomende storingen of reparaties in jip en janneke taal wel uit te leggen zijn aan de klant.
Een kaart om te gebruiken als visueel hulpstuk kan handig zijn, alleen ben ik bang dat we dan een hele bibliotheek aan kaarten nodig hebben en wat dan te doen als er zich een electronisch probleem voordoet?
Ik heb erg veel van het bedrijfsleven gezien, ook in de niet automotive branche en ik kan voor mezelf concluderen dat het vaak valt of staat door het didactisch vermogen van de monteur die zijn praatje houdt.
Op het moment dat je alle werkzaamheden apart vermeld op de factuur en deze stap voor stap doorneemt met de klant is er doorgaans geen probleem.

Ik ben zelfstandig universeel garagist, geen lid van bovag.

RikR (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je input! Het zal inderdaad onmogelijk zijn om alle problemen uit te kunnen leggen dmv kaarten. Diverse collega's geven aan juist problemen te hebben met communicatie over de telefoon over offerte's en reparatie's door het ontbreken van lichaamstaal. Kan je je hierin vinden?

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Via de telefoon is het vaak lastig om technische zaken uit te leggen, als de klant mijn verhaal niet begrijpt nodig ik hem/haar uit om langs te komen zodat ik het beter uit kan leggen. gebeurt 2 keer per jaar. zelden.


Mijn ervaring leert mij dat zodra je de klant wat beter kent en inzicht hebt in het technisch vernuft van de klant dat het makkelijkjer word om in jip en janneke taal zaken uit te leggen, iedereen heeft zijn eigen perceptie en die moet je leren kennen en daar je verhaal op afstemmen.
Voor mij als kleine ondernemer is het makkelijk om je klanten te kennen maar ik kan me voorstellen dat de werkplaatsreceptionist van een groot dealerbedrijf (heb ik ook gedaan) hierbij problemen ondervindt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.