Algemeen: Xenon Lampen. Wat is het verschil in merk en prijs. (Simpele vra

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hoi,

Ik heb een MINI Cooper S R56 uit 2007. Met originele (oem) MINI Xenon verlichting. Maar dat doet er wellicht niet eens toe.

Sinds gisteren is één koplamp (passagierskant) kapot. Ik krijg dan ook de melding "Dimlicht rechts uitgevallen" in beeld. Eerst flikkerde de lamp nog wat. En als hij al bleef branden gaf hij enkel nog een flauw maar enorm blauw licht. Nu, een dag later doet de lamp het niet meer. Ik heb gekeken en zag dat er nu Philips lampen inzitten met een aluminium kleurig blok (starter) er aan vast. Ik zal kijken of ik een foto erbij kan uploaden.

Mijn vraag is de volgende:
=======================

Volgens EKRIS, dat is de officiële MINI onderdelen webshop, kost één Philips Xenon lampje voor mijn MINI serieus € 196 (ex BTW). Ik sloeg stijl achterover toen ik dat zag.
Ze zijn helemaal gek geworden, of wat? haha. Dezelfde lamp zie ik elders voor € 69 (incl. BTW) staan. Ik snap dat een dealer er altijd een hogere prijs voor vraagt, dat weet ik. Maar sowieso vind ik het nog steeds enorm duur voor één lampje.
Op een website waar garagebedrijven hun onderdelen bestellen word bij mijn auto (kenteken) de keuze uit drie lampen gegeven. Philips, OSRAM en NEGLIN. Die laatste is de goedkoopste zo lijkt.

Ik heb deze auto nu 4 jaar en daarvoor nooit Xenon gehad. En dit is de eerste keer dat er een lamp kapot gaat. Ik schrik me dan ook helemaal achterover van die prijs. Nooit bij stil gestaan.

Nu is is mijn vraag:

Op meerdere (betrouwbare) webshops e.d. kom ik Xenon lampen tegen van bijvoorbeeld € 37.50 per 2. Of één lamp voor € 29.95.. En zelfs nog goedkoper.

Wanneer een goedkopere de juiste fitting heeft, het juiste wattage van 35W, 85V en D1s is. Werkt dat dan ook?

Op verschillende fora lees ik allerlei horror verhalen waar mensen elkaar altijd enkel maar bang maken. "Je moet echt die dure van de dealer hebben"... Maar ja als bij wijze van spreken je motor ook maar één keer stottert is er altijd wel een slimmerik die opmerkt dat er een hele nieuwe motor in moet. Iets wat ik hier op Problemcar in elk geval nog niet ben tegengekomen. *Houden zo!

Dit zijn de specificaties van de lamp die ik zou moeten hebben:

GASONTLADINGSLAMP
85V 35W FITTING PK32D-2
Systeem: D1s
DIM-/GROOTLICHT BI-XENON


Vraag 1:

Kan ik in mijn MINI zo'n goedkopere Xenon lamp plaatsen? Van een ander merk.. Moet ik ergens op letten?

Vraag 2:

Dat "BI-XENON" (Groot licht/ Dim-licht). Is dat niet gewoon standaard? Of is daar een code voor waar ik moet letten? Want dat staat er eigenlijk verder nooit duidelijk bij. De bovenstaande specs heb ik enkel van één onderdelen website..

*** Het maakt me niet uit of die lamp 6 maanden mee gaat of 10 jaar.. Het gaat er me om dat het werkt.

Misschien kan iemand me hiermee helpen.

Groetjes en alvast enorm bedankt,

Hook

Geplaatst door Hook (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Hook (0), 5 jaar geleden

Foto van huidige (kapotte lamp)

Highway (115) PRO, 5 jaar geleden

merk lamp zegt niets of de een beter is als de andere is zul je een test moeten vinden.
Als je de starter hebt gedemonteerd dan zie je de lamp. Op de lamp staat meestal een code D1S schrijf je en dat is belangrijk. Ik zou naar een auto materialen zaak gaan en daar gewoon een lamp kopen.

Mits je het zelf kunt monteren.

mercedes4 (0), 5 jaar geleden

Nooit imitatie monteren gewoon die lamp van 69 euro want imitatie is gewoon waardeloos en zeker voor de mini weet ik uit ervaring storing enz.

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Gewoon doen wat Highway zegt.
En koop je gewoon philips of Osram,niks mis mee.

mercedes4 (0), 5 jaar geleden

Klopt dat zijn de beste lampen met de langste standtijd.

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Een storing, behalve als de lamp defect is komt nooit van de lamp zelf.....

Er zijn maar enkele fabrieken die deze lampen fabriceren, en daar komen ook de Philips en Osram vandaan. O.a Philips en Osram fabriceren zelf niet. Het zijn Chinese firma's die produceren en verpakken voor div. opdrachtgevers, zogenaamde private label.

Voor wie genaaid wil worden zonder kussen.. ;)

Grt. Paul

mercedes4 (0), 5 jaar geleden

Maar Philips en osram zijn en waren destijds wel de bedenker van xenon. En dat zij de lampen in China laten maken is ook niet erg of is een probleem. Want wat doet en zegt Philips of osram tegen die fabrieken wij willen die en die type glas wij willen die of die type ontsteking en die of die materiaal printplaat. Daarmee bereik je als fabrikant de hoogste kwaliteit en het minst gezeur. En de consument is ook blij want die heeft een goede lamp. Uiteraard maakt zo fabrikant daarnaast direct naast de Philips lampen ook hun eigen lampen maar dat is dan een minder type glas en minder afgewerkt enz.
Daarmee is het niet verkeerd of zo maar ik merkte gewoon na een jaar dat de lichtopbrengst minder was en dat de lamp geen 4 jaar mee ging maar slecht 2,5 jaar. Dus voor mij staat de keuze vast voor die paar tientjes meer altijd de top gaan. Of je moet je wagen met een jaar de deur uit doen of in zuidelijke landen rond rijden want dan heb je ze ook minder nodig.

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Helaas zit het iets anders in elkaar. De lamp zelf is niet alleen bepalend voor de lichtopbrengst.
In vele gevallen ontstaat er door de jaren vervuiling op de reflector, de lamp krijgt zo onterecht de schuld.

Gemiddeld staat er voor een lamp 3000 branduren wat geleidelijk afneemt.
Dit is niet te vertalen in een aantal jaren.

Dat je kiest voor een merk lamp is dan ook puur persoonlijk en zegt niets over de kwaliteit van een niet merk lamp.
Mensen willen altijd het beste voor hun auto en willen daar ook voor betalen, het is maar hoe gevoelig je daarvoor bent. En ik weet dat fabrikanten daar gretig gebruik van maken.

Grt. Paul

mercedes4 (0), 5 jaar geleden

Haha inderdaad Paul dat zeg je heel mooi. Maar vergeet ook niet toen in 1998 xenon op de eerste bmw 7 serie werd geschroefd dat toen die optie 13.000 gulden was. Dus vergeleken met de prijzen van nu is het al (gelukkig) erg scherp geworden.

Hook (0), 5 jaar geleden

@mercedes4.. Ik mail je nog..
-
OKAY KOMTIE:

Ik heb daarnet zelf twee nieuwe - 'goedkope' - Xenon lampen gemonteerd in mijn 2007 MINI Cooper S R56 waarin OEM Xenon aanwezig is.
Dus nog even voor de duidelijkheid: Het is OEM. Het zit er vanaf de fabriek in. Geen after market. Geen zelfbouw. Of wat dan ook. Ik heb het zelfs nog gecheckt aan de hand van het VIN nummer van mijn auto. En ja hoor Xenon zat origineel op mijn MINI.

Nu snap ik ook waar de 'S' van MINI Cooper 'S' voor staat: xSenon.... Hahahaha.

Tegelijk bleken trouwens alle OEM opties geleverd met mijn auto nog steeds aanwezig te zijn. Handig om dat te checken. Je VIN bestaat uit de laatste 7 cijfers/letters van je chassisnummer, mocht je dat (nog) niet weten. Die website waar je dat kan ik wel even opzoeken, mocht je interesse hebben.. Werkt volgens mij enkel bij BMW en MINI.

O, met 'goedkoop' bedoel ik trouwens alles behalve van die (overpriced?) Philips of Osram lampjes. De lampen zijn € 29,95 INCLUSIEF BTW per stuk..

Want na allerlei info te vragen overal waar ik kon, werkelijk - bewust - de stomste vragen te stellen.. Waarop ik trouwens telkens iets anders te horen kreeg. - Iets wat altijd weer typisch is. Mensen lijken te vaak maar wat te kletsen. Tja, toen ben ik maar gewoon op mijn instinkt af gegaan.

Want mensen. Gebruik je verstand. En/of doe een simpel rekensommetje. Ëén enkel D1S Philips Xenon lampje kost bij een normale automaterialenzaak echt €139.00 (staat me bij). Stel je doet daar 3 jaar mee.. En met een lamp van € 29.95 doe je 1 jaar. Dan is dat laatste toch altijd goedkoper. ** Sterker nog: voor € 139,00 koop je 4,641068447412354 maal een lamp van € 29,95..

Dat is wel mits je deze "moeilijke en levensgevaarlijke" montage zelf doet natuurlijk. Want ik begrijp dat niet iedereen dit zomaar zelf doet, durft of wil doen.

Tja, inderdaad, aanvankelijk leek het een onhandig en tricky klusje te worden. Maar dat viel serieus echt reuzen mee. Eigenlijk vrij makkelijk zelfs, en het was snel gedaan. Ik heb rubber handschoenen aangetrokken omdat ik dat ergens had gehoord. En had eigenlijk alleen 10mm sleutel voor de accu nodig. En een lange dunne inbus waarmee ik door de 90 graden hoek ervan te gebruiken die stekker in die fitting wist te krijgen.

En prachtig..

Lampen werken meteen. Ziet er prima uit. Als nieuw. Mooier dan ooit! Geen storing. No problem. Groot licht/dimlicht, werkt zoals het hoort.
Ik heb - eigenlijk per ongeluk - 6000K gekozen, 4500K of 43000K is OEM volgens mij.. Het geeft luxe wit licht. Een blauwe gloed zie ik er niet echt in, gelukkig.. vind ik. Toen ik de rechter kapotte lamp vervangen had en het verschil zag tussen de nieuwe lamp en de oude Philips. Toen viel me op dat die Philips meer rose van kleur is, of is geworden.
De nieuwe lampen verblinden niet, dat heb ik getest. Moet je niet vragen hoe... ;-)

EN LET OP HET VOLGENDE:
========================

Als je naar de betreffende lampen van € 29,95 kijkt. *Deze heb ik besteld en gemonteerd.

https://hidxenonverlichting.nl/xenon-d1s...

* Rechts naast die lamp staat. "Deze lampen zijn NIET geschikt voor de openbare weg, huppeldepup".. I.v.m. een E-keurmerk wat zou missen...

Maar......

Kijk maar eens naar de Philips lampen van € 64,99 ... OP DEZELFDE WEBSHOP:

https://hidxenonverlichting.nl/philips-d...

* DAAR STAAT HETZELFDE NAAST.. "Niet geschikt voor de openbare weg"...

En nog mooier is het dat op het label achterop die € 29,95 HID lampjes gewoon een E-keurmerk logo staat..

Maar goed..
Nu zullen we eens kijken hoe lang deze lampen het volhouden. En of ik storingen ga krijgen. Toen ik daarnet een stukje reed was er niets aan de hand.
Houden ze het een jaar vol, dan vind ik dat prima.. Dan bestel ik wel even dezelfde voor € 29,95.

Ik dank jullie enorm voor jullie reacties. Mocht er iets gebeuren zoals storingen zal ik dat melden hier.. Wie weet hebben andere mensen dezelfde vraag. Die ze vaak niet (durven) stellen.

p.s. Zo weet ik bijvoorbeeld ook dat een GPS-antenne in de antennevoet van een MINI Cooper onzin is om voor € 800 te laten repareren wanneer je OEM navigate raar doet.. Dat kan voor € 19,95 en werkt minstens zo goed. En je hoeft niet eens aan dat dak te zitten. Je kunt het zelf.

Bedankt allemaal,

Veel groetjes,

En mocht ik je niet meer spreken: alvast een voorspoedig 2019 toegewenst.

Hook (0), 5 jaar geleden

Btw.. Ik ben wel Philips fan... Ik heb niet voor niets een Philips Ambilight TV.. (2).. Dus...

Hook (0), 5 jaar geleden

Haha,

Tjonge jonge.. Sh*t...
Aaah, die was ik nog niet tegengekomen.. Had daar maar eerder mee gekomen, haha..
Maar wie weet. Thanx in elk geval..
Ik zal eens kijken wat de lampen die ik nu heb doen..

@JdeP uuuh btw: Aangezien je dit ook weet te vinden.. Enig idee waar ik een gebruikte schuifdakmotor voor het panoramadak voor een MINI Cooper S R56 2007 vandaan kan halen? Voor een zacht prijsje natuurlijk.. Ik kan 't altijd vragen natuurlijk he.. Nee heb je, ja kun je krijgen.. .

Groetjes

JdeP (5), 5 jaar geleden

Ik dacht ik wacht lang genoeg tot hij een lampje heeft,ha ha.

Voor de motor,misschien staat hier wat tussen. https://www.google.be/search?q=541034289...

Of anders een aanvraag doen op https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...


Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.