Audi Coupe: 2.3 startproblemen

Bouwjaar: 1990

Mijn motor liep heel slecht, bij warme motor verloor die al zijn vermogen en ging ie niet harder dan 160. op een gegeven moment wilde de motor ook niet meer warm starten en bij een koude start slaat ie af als je het gas er niet ophoudt.

Koudstartsensor en temperatuursensor vervangen, nu heeft ie wel al z'n vermogen weer terug, maar het startprobleem is nog steeds aanwezig. Als ik de motor nu warm start haal ik de koudstartsensor los en dan start ie wel weer, dus hij meet ergens verkeerde waardes, misschien uitlaatspruitstukpakking? die is denk ik lek, waardoor die valse lucht aanzuicht en de lambdasensor verkeerde waardes doorgeeft aan....

of misschien is het iets anders?

Iemand een idee? alvast bedankt voor de reactie

merijn7669

Geplaatst door merijn7669 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Opnemer t.b.v. koudestartverstuiver defect, deze zit in het watermondje op de kop. Koudestartverstuiver mag max 10 seconden spuiten, uitsluitend als de startmotor draait. en bij een watertemperatuur boven de 20 graden doet ie niets meer. Haal hem even uit de inlaatbocht en check dit met z'n tweeën terwijl je hem in een jampotje hangt, zowel bij koude als bij warme motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.