Audi Coupe: toerental + motor loopt onregel matig

Bouwjaar: 1989

hallo ik rij een coupe 2.3 bj 89 , als ik hem start loopt ie direct op naar 2100 toeren ongeveer en naar 4 sec zakt ie weer af naar 1000 toeren dit heeft ie bij een koude motor en als ie warm is doet ie het iets minder...en als ik bij voorbeeld 50 km rij in z,n 3 dan begint de motor te stoten onregelmatig lopen ( bokkeren) bij de garage kunnen ze mij geen goed advies geven dus als iemand het weet brand los . gr berry p.s motor heeft 178.000 km gereden.

b.slaghuis

Geplaatst door b.slaghuis (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Temperatuursonde van de KE-jetronic controleren.

b.slaghuis (0), 18 jaar geleden

harry hoe kan ik die controleren?..en ik heb nog iets als ik mijn olie vul dop er af draai met draaiende motor slaat ie direct af is dat goed of fout gr berry

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ow, eerst probleem 1, van die olievuldop, dat kan ook de rest veroorzaken. Vervang het luchtfilter eens (zal waarschijnlijk potdicht zitten) Tevens de luchtweger en conus brand schoonmaken, let op, niet verbuigen, is heel gevoellig. Overigens reageren deze motoren wel altijd iets op het loshalen van de oliedop, maar horen niet af te slaan. Kijk ook nog even bij audi op deze site, staat nog iemand met problemen met de ke-jetronic, misschien haal je er nog wat tips uit. (afstelling luchtweger)

Temperatuursonde controleer je door weerstand te meten over de contacten, moet koud beduidend anders zijn dan warm. Gegevens over de exacte waardes kan ik je hiervandaan helaas niet geven.

b.slaghuis (0), 18 jaar geleden

lucht filter eas en is schoon alles schoongemaakt temp sonde is goed conus is schoon nog meer sugesties vr gr berry

b.slaghuis (0), 18 jaar geleden

en de toeren lopen nog steeds op als ik h,m start gr

b.slaghuis (0), 18 jaar geleden

ik heb het gevoel dat ie met vochtig weer minder stotterd bij 2000 toeren dan met warm en droog weer , wat is er mis vr gr berry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.