Audi A3: 3 piepsignalen tijdens/na het starten

Bouwjaar: 1999

Hallo luitjes,

wederom een vraag betreffende onze A3 met 1.8 20V motor. Deze piept soms tijdens/na het starten. HEt gaat als volgt:
Contact aan en na 2 seconden starten. Zodra de startmotor in beweging komt, klinken er onmiddelijk 3 piep(waarschuwings) signalen. De motor slaat gewoon aan, loopt normaal en er gaan geen waarschuwingslampjes branden. Alle lampjes gecontroleerd en ze functioneren allemaal. Na het starten de motor uitgezet en starten herhaald. Piepen begon direct weer. Dealer deelde mede dat dit kwam omdat tijdens het starten de boordspanning beneden een vastgestelde waarde kwam en dat de accu dan vervangen diende te worden. Hierna ging het een tijdje goed, doch vorige week gebeurde het weer. Tot op heden nog geen last weer gehad. Wat kan dit zijn? De nieuw gekochte Polo van mijn zuster had deze kwaal ook, echter deze piepte elke keer bij het starten. Hier heeft de dealer de oliedruksensor vervangen. Het piepen is wel minder, doch nog steeds niet weg. Het lijkt erop dat dit een VAG-kwaal is. Ook in Duitsland klaagt men over dit fenomeen. Wie weet hier iets van en heeft een mogelijke oplossing?

Santa

Geplaatst door Santa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer eens of de kabels van de accu schoon zijn, en of de bevestiging van de massa op het chassis en motorblok goed zijn. Ook de aansluiting van de + naar de startmotor is belangrijk. Als in het hele circuit een minimum aan overgangsweerstand is zou alles goed moeten werken.

vuro (0), 19 jaar geleden

Ik heb een VW Sharan, piept vaak bij koud weer. Instructieboekje vermeldt inderdaad dat in dat geval de boordspanning te laag is.
Spanning is echter nog steeds in orde. Mee leren leven denk ik.

Fredo (0), 19 jaar geleden

Hoi,
Heb audi A6 diesel van 2000, gaf ook waarschuwingssignalen na starten van de motor. Starten ging ook perfect, maar het symbool van de te lage remvloeistof ging wel branden. Een week nadien had ik platte batterij. Batterij vervangen en alle miserie was van de baan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.