Audi A3: tik in motor

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Ik heb een A3 tdi 90 pk uit '97 met een tik in de motor. De tik is altijd aanwezig, ook bij intrappen koppeling en is continu. Klepstoters zijn reeds vervangen, maar het tikken bleef. Garage zegt nu dat wschl. de drijfstanglagers vervangen moeten worden, omdat het geluid duidelijk is in het onderblok, maar ik begin het nutteloze gerepareer een beetje zat te worden. Wat zou het probleem kunnen zijn? Kan t zijn dat de nokkenas niet meer "op tijd" loopt na de reparatie bij de garage? Er is wel olielekkage bij de carter, aan de kit bij de carterpan te zien is deze ooit losgeweest. Ik heb de auto nog niet laten uitlezen. Kan er dmv uitlezen duidelijk worden of de nokkenas wel op tijd loopt? Alvast bedankt!

jean-paul5237

Geplaatst door jean-paul5237 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,




dit kunnen ze bij de dealer idd, zien met het vag program.

maar waneer is dit probleem ontstaan..




paul,

jean-paul5237 (0), 19 jaar geleden

Hoi Paul,

ik heb de auto zo aangeschaft. Mij werd verteld dat het de riemspanner van de dynamo zou zijn. Hier ging ik dan ook uit goed vertrouwen van uit. Na vervanging van de riemspanner is t geluid niet weggegaan.

Wat zou een andere oorzaak voor het tikken kunnen zijn? Het is bijv. ook zo dat bij het remmen de voorwielophanging iets naar voren duikt. Draagarmen zijn hoogstwschl aan vervanging toe. Kan het niet zijn dat de draagarmrubbers zo versleten zijn dat door de trilling van de motor het metaal in het gat van het rubber zit te tikken??

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,



als je de tik duidelijk in de motor aanwezig is.?

dan hoef je het elders niet te zoeken..

die spelling.. dat kunnen idd de draagarmrubbers zijn



paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.