Audi A3: Thermostaat vervangen.

Bouwjaar: 1998

De motor temperatuur van mijn Audi A3 1.6 op lpg (necam) wordt de laatste tijd iets minder snel warm dan voorheen. Hij berijkt uiteindelijk wel de 90 graden. Maar als ik de snelweg op ga (100/120km/uur) dan loopt de temperatuur langzaam terug naar de 80 graden. Als ik weer langzaam ga rijden gaat hij weer netjes terug naar de 90 graden. Ik vermoed dat de thermostaat niet helemaal meer kan sluiten. Nu wil ik deze gaan vervangen en heb ik in het vraagbaak boek gelezen dat je het koelsysteem moet aftappen. Bij de radiateur aftapkraan en bij de oliekoeler. Nu is mijn vraag of dit werkelijk nodig is? Of kan je de thermostaat losmaken en het koelvloeistof dat eruit komt opvangen? Of komt er zoveel uit dat het verstandig is om toch maar heel het systeem te legen? Heeft iemand ervaring met het verwisselen van een thermostaat? Graag jullie reacties. Bedankt alvast. Michael.

Michael7695

Geplaatst door Michael7695 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon de thermostaat vervangen en daarna HEEL GOED ontluchten.

en afhankelijk van hoesnel je de klus klaart en of je een vloeibare pakking gebruikt zal de hoeveelheid KV die je verliest wel meevallen.


suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.