Audi A3: A3 1.8t 110kw 1998, loopt soms op 3 cylinders, geen foutcode...

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 turbo 110kw

Hallo,

mijn a3 heeft sinds kort het probleem dat hij soms op drie cilinders loopt. Het begon ongeveer 3 weken geleden. Toen begon de motor heel even te shaken (op drie cilinders te lopen), ik had minder vermogen. Wanneer de motor warm was liep hij weer gewoon op 4 cilinders en had ik weer gewoon normaal vermogen. Deze gebeurtenis is vanaf dat moment steeds vaker, steeds heftiger en steeds langer voorgekomen.
Wanneer ik de auto parkeer terwijl hij op drie cilinders loopt, hem dan een nacht laat staan en de volgende ochtend weer start, dan loopt hij nog steeds op 3 cilinders.
Het starten gaat sindsdien ook steeds moeilijker. Moet soms wel 5 tot 10 seconden de sleutel omgedraaid houden voordat de motor begint te lopen.

Ik heb de foutcodes al uit laten lezen, hierop was niets te zien.

Wat me ook opvalt, het lijkt alsof dit probleem zich meer voordoet als het warm weer is. Nu het weer een paar dagen koud en vochtig is, heb ik dit probleem niet meer gehad.

De auto heeft nu 152.000km gelopen. Bougies zijn vorig jaar vervangen. Ik zit zelf te denken aan een defecte bobine (hoe kan ik dit testen?) of misschien de luchtmassameter?.. of een injector die vuil is?..

De auto moet officieel morgen gekeurd zijn, maar is deze week al afgekeurd op een te hoge CO en Labda waarde... waarschijnlijk liep de auto op 3 cilinders toen dit gemeten werd.


Weet iemand wat dit kan zijn en heeft iemand een mogelijke oplossing voor dit probleem? Alvast bedankt!

Mike

mooksemike

Geplaatst door mooksemike (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Luchtmassameter zou een goede oorzaak kunnen zijn,ook omdat je geen storingen hebt,want bij een defecte bobine geeft hij cylinderoverslag aan als storing.
Wat je kunt proberen is op het moment dat de motor slecht loopt,de stekker van de luchtmassameter eraf trekken tijdens stationair,wordt ie dan beter,is het de lmm.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.