Audi A4: A4 radio ontvangst

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 TFSI

Mijn radio heeft sinds een tijdje een zeer slechte ontvangst. In de Randstad gaat het nog redelijk maar daarbuiten is het heel slecht. Na het starten lijkt het eerst even goed te gaan. Na een korte tijd wordt de ontvangst slecht. Na het scannen zie je nog maar een paar zenders op het scherm. Mijn garage heeft eerst de antenne en de antenne versterkers vervangen, daarna de bekabeling, vervolgens software updates geinstalleerd en tenslotte de gehele radio vervangen. Gelukkig allemaal binnen de garantie periode van 2 jaar en daardoor kosteloos. Het probleem is nog steeds niet opgelost en niemand weet het meer. De MMI plus met HDD, SD en umts heeft altijd perfect gewerkt tot een paar maanden geleden. Als er iemand een suggestie heeft dan hoor ik het graag. Ik heb al flink gezocht maar kan er nergens iets over vinden.

DickE

Geplaatst door DickE (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

En wat stelt de dealer voor om nu te gaan doen? Want het is nog steeds garantie aangezien de klacht binnen de garantietermijn is gemeld.

harry4203 (400) PRO, 8 jaar geleden

wat me wel opvalt is dat de radioontvangst in het algemeen steeds slechter wordt. hoor er iig steeds meer klachten over bij verschillende merken autos. merk t zelf in eigen auto trouwens ook. ben beetje bang dat we niet voor niets steeds meer overgaan naar dab-ontvangers..

DickE (0), 8 jaar geleden

De dealer is ook een beetje ten einde raad. Ze zijn er nu over aan het nadenken. Gisteren terug gekomen uit Italië en in Nederland bijna geen ontvangst. Vanmorgen weer gestart en dan zie ik direct weer 15 zenders in de lijst staan. Ook voor mij is het niet meer te begrijpen. Ergens een los contact is nog het enige wat ik kan verzinnen. Maar aangezien alles al vervangen is lijkt dat onwaarschijnlijk.

De antennes worden weer steeds kleiner waardoor de signalen steeds meer versterkt dienen te worden. Dat komt de kwaliteit van het analoge radiosignaal niet ten goede.

Het was inderdaad goedkoper om een DAB+ radio te laten monteren maar de dealer geeft aan dat er dan problemen zijn
zodra de auto wordt voorzien van nieuwe software. Dan verdwijnt de DAB unit uit de configuratie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.