Audi A4-Avant: A4 Remblok achter vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 140KW

Is er iemand die voor mij een beschrijving heeft hoe dit het beste gedaan kan worden? Heb de zoek functie al gebruikt maar niks kunnen vinden. Wil nl zelf mijn remblokken achter gaan vervangen.

Alvast bedankt

Timmy A4

Geplaatst door Timmy A4 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gerty (0), 12 jaar geleden

Hoi Tim.
Heb je dit nog nooit eerder gedaan, advies niet aan beginnen, heb je wel eens voorremblokken vervangen dan moet het gaan lukken, alleen bij de voorremmen kun je de cilinders terug drukken.
Bij de achterremmen moet je de remcilinders terug draaien hiervoor heb je het juiste gereedschap nodig, doe je dit met een tang dan heb je grote kans op beschadeging van de remzuiger en het afsluitring en is daarom af te raden.

verder niet zo ingewikkeld, klauw losnemen, klemveer verwijderen, remblokken er uit nemen, remcilinders terugdraaien, nieuwe blokken monteren,let wel goed op dat je alles weer juist monteerd, klauwen monteren, remblokken en schijven schoon maken met remreiniger.
denk er aan dat bij het terug draaien de remvloeistof in je systeem ook terug loopt en de vloeistof kan overlopen.

succes,
Gerty

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.