Audi A4-Avant: A4 ruitenwisser mechanisme vervangen...hoe?

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Goedemiddag allen!

Ik heb vorig jaar het bekende Audi-euvel gehad aan mijn A4 van 2004, waarin de asjes van de ruitenwisser vastgeroest zaten. Toen heb ik de oplossing hier gevonden door eea eens te smeren, en het heeft het een jaar uitgehouden.

Inmiddels is het niet meer te smeren, het zit echt vast en ik zie ook dat de arm (van het motortje naar de linkerruitenwisser) ingescheurd is.

Ik wil dit dus vervangen. Ik heb via de zoekfunctie al enkele onderwerpen gezien hierover, maar ik kan nergens terugvinden hoe ik dit precies moet uitbouwen.

Zijn er misschien technische mensen die mij een eindje op weg kunnen helpen?


Alvast bedankt!

a4avant

Geplaatst door a4avant (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Audifreak763 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wisserarmen uitbouwen. Dan de plastic bladvanger demonteren die onder aan de ruit zit. Vervolgens de deksel van de waterkast (met daarin de ECU) er af schroeven. Nu nog de drie boutjes losschroeven en de kabel van de wissermotor losnemen en je kunt het mechanisme uitnemen. Met een beetje handigheid kun je het stangenstelsel van de motor schroeven zonder de arm van de wissermotor te schroeven. Dat scheelt weer in het afstellen. Desnoods de hoeken van het armpje op de motor iets afschuinen. Het mechanisme kost bij de dealer ongeveer honderd euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.