Audi A6 Avant: A6 onbelans in aandrijflijn voor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi Q AKE

Het volgende probleem doet zich voor: Boven de 30km/h ontstaat er merkbaar onbelans in de aandrijflijn (differentieel) voor. Er ontstaat een geluid dat ook hoorbaar is wanneer je over een onderbroken streep rijd. Het geluid wordt harder naarmate je harder rijdt maar ook wanneer gas wordt losgelaten, net of n as onder de auto in onbelans is. Op de brug dachten we t probleem gevonden te hebben in een naaldlager van de flensas. Deze is niet los leverbaar en heb een gebruikt compleet differentieel incl lager RECHTS voor gemonteerd via een automatenrevisiebedrijf. Na montage bleek hiervan t lager kapot te zijn wat al direct hoorbaar is.
(dongdong geluid)
Graag zou ik t volgende willen weten: Voordat we t differentieel hebben gemonteerd, je ziet dan t einde van de LINKERsteekas zitten hebben we geconstateerd dat deze as heel veel speling heeft. Is dit normaal (heeft namelijk een conisch lager dat zou kunnen betekenen dat de speling wordt opgeheven na montage differentieel???)of zou dit juist de oorzaak kunnen zijn. Heeft iemand voor mij ELSA afbeeldingen van het differentieel VOOR incl de aandrijfassen met bijbehorende lagers?? En kan ik linksvoor net zo gemakkelijk demonteren als rechtsvoor??

Bakcode: FAU tiptronic

Alvast bedankt
vrgr Paul
De afbeelding is met gemonteerd differentieel
[url=http://img13.imageshack.us/i/flanschwell...][img]http://img13.imageshack.us/img13/3545/fl...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

mrwortel

Geplaatst door mrwortel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mrwortel (0), 13 jaar geleden

Wie kan mij vertellen waarom t bij n quattro zo belangrijk is om 4 dezelfde banden te monteren qua profieldiepte?
Ik zou nl denken dat t tussendifferentieel dit opvangt. Maar ik hoor dat je dus 4 gelijke moet monteren maar niemand kan me dus uitleggen waarom

vrgr Paul

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=mrwortel]Ik zou nl denken dat t tussendifferentieel dit opvangt. Maar ik hoor dat je dus 4 gelijke moet monteren maar niemand kan me dus uitleggen waarom[/quote]
Het differentieel hoort dit juist niet op te vangen want juist daardoor ontstaat er slijtage, het differentieel wordt namelijk te warm.

Gr. paul

mrwortel (0), 13 jaar geleden

Eindelijk eens antwoord op mijn vraag, bedankt Paul.
Misschien is dit dus ook wel de oorzaak van mijn probleem, we gaan dit uitzoeken of het geluid/onbelans hier vandaan komt.
Rijd nl al lange tijd met n verschil van ongeveer 2.5 mm tussen voor en achter

vrgr Paul

mrwortel (0), 13 jaar geleden

We hebben de oorzaak gevonden na de nodige werkzaamheden. Na ruildelen en 3 nachten tot 02:30 gewerkt te hebben hebben we n beschamende conclusie kunnen trekken. Wil uiteraard toch de oorzaak aangeven bij problemcar. 0,3l differentieelolie terwijl er 1l op moet zitten. Geluid compleet weg!! Dus................

vrgr Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.