Audi A4-Avant: Aandrijfas/homokineet stuk??

Bouwjaar: 1996

Hallo, mijn a4 maakt een raar geluid met accelereren. (net of de bandjes gecupt zijn), als ik 80 rij en volgas geef dan geeft hij dit geluid. Als ik dan ontkoppel en de wagen door laat rollen is het geluid weg! Is dit gewoon een kwestie van een andere homokineet (lijkt mij het meest logische) of kan dit ook uit de versnellingsbak komen? (het is wel duidelijk aan de rechterkant te horen...Het geluid is dus alleen als de motor/aandrijving belast word!
Iemand dit eerder meegemaakt??
grt jack!

jackel

Geplaatst door jackel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

martijn v o (0), 15 jaar geleden

Ja lijkt mij wel.
Als je een bochtje maakt en ook een beetje doortrekt is het geluid er dan ook?
Bocht linksom en rechtsom?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt mij geen homokineet, eerder een wiellager. (net of de bandjes gecupt zijn)

Gr. paul

jackel (0), 15 jaar geleden

Een wiellager zou je toch altijd moeten horen? Het is echt alleen met belasting dat je t hoort, als ik met 100km per uur de motor uitzet ishet helemaal stil! Als ik em dan weer in zn 5 zet en gasgeeft begint het cupgeluid weer....

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=jackel]Een wiellager zou je toch altijd moeten horen? Het is echt alleen met belasting dat je t hoort, als ik met 100km per uur de motor uitzet ishet helemaal stil! Als ik em dan weer in zn 5 zet en gasgeeft begint het cupgeluid weer....[/quote]
Tja! Veel, maar lang niet alle geluiden / problemen zijn vanachter een scherm te beoordelen....

Gr. paul

jackel (0), 15 jaar geleden

Heb vanochtend even naar beide kanten gekeken, geen speling oid op de wielen ook niet op de draagarmen.., kan er nog iets anders zijn dan de homokineet? Kan het zijn dat zo'n geluid uit de bak komt?
Bocht links en rechts maakt geen herrie, alleen als ik op de snelweg rijd, heel raar....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.