Audi A3: Aanloopgeluid bij inschaken airco

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Als de motor loopt, en ik de airco inschaken is er een aanloopgeluid hoorbaar in de auto. Het geluid is moeilijk te beschrijven, een hoogtoning zacht gierend aanloopgeluid. Na 5 seconden is het geluid weg, de airco werkt verder naar behoren.
Wat kan dit zijn?

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ik vermoed dat je airco ventilator onder de motorkap de boos doener is.
als hij weer giert moet je de motorkap eens open doen en luisteren dan weet je het zeker en het komt nog al eens voor.

groetjes jan.

willemhs (0), 17 jaar geleden

Ik zal het geluid komende dagen proberen te lokaliseren. Als ik de airco uitschaken, en opnieuw inschaken hoor ik het geluid niet meer. Het geluid is binnen 5 sec weg, dus het zal niet gemakkelijk te localiseren zijn.
Als het inderdaad de airco ventilator is, moet ik hier dan iets aan doen? Ik vind het geluid niet hinderlijk, maar kan er bijvoorbeeld meer stuk gaan als ik er nix aan doe?
Waar zit de airco ventilator ongeveer, dan weet ik waar ik moet zoeken.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nee meer gaat er niet stuk hij gaat hoogstens meer en langer geluid maken en op de duur zal hij wel een keer vast lopen maar dat heb ik nog nooit mee gemaakt omdat ze dan allang vervangen zijn omdat het dan een vervelend geluid wordt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.