Audi A3: LPG tank inbouwen, contakt met carosserie?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Ik wil een ringtank plaatsen in mijn auto, de tank ligt nu dwars in de kofferbak en dus nogal in de weg. Nu heb ik een vraag over het monteren van een lpg tank in het algemeen.

Op de volgende site lees ik 'De tank mag geen metallisch contact met het frame, tankbanden of carosserie maken'.
http://www.vogelsautogas.nl/content.asp?...

Is dit nog steeds zo? Ik kan me haast niet voorstellen. Bij de voyager van een kennis is de lpg tank onder de auto gemonteerd met bouten door de kofferbak heen. De bouten zitten aan de bestaande bevestigingspunten van de tank geschroeft. Er is bij deze auto dus direcht metaal op metaal kontakt tussen de tank en het carosserie.

Kortom, mag er tegenwoordig bij de bevestiging van een lpg tank metalisch kontakt zijn met het carosserie/chassis?

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja meneer, maar daar is de tank gelast aan een beugel en heb je geen kans dat de tank trilt en gaat schuiven of bewegen.
Je moet een rubber tussen de tank en beugel hebben als je hem met banden monteert,

Sytze

willemhs (0), 17 jaar geleden

Dus als ik het goed begrijp mag de tank wel metallisch kontakt met het carosserie maken mits dit door de bestaande bevestigingspunten op de tank gebeurt.

Het volgende wil ik gaan doen: Ik kan zo'n ringtank kopen, met aan de bovenkant 6 bevestigingspunten. Deze tank is dus bedoeld om onder aan de auto gemonteerd te worden. Ik wil deze tank in de bandenbak van mijn A3 monteren. Ik ga dan dikke metalen strips aan de bevestiginspunten aan de tank maken, en deze strips aan de bodem van de kofferbak monteren. De tank komt dan dmv de strips in de bandenbak te hangen. Mag dit?

Santa (0), 17 jaar geleden

Hoe goed kun je lassen...................?
Man man,............

willemhs (0), 17 jaar geleden

Ik wil de strips niet lassen, maar schroeven. Op de bevestigingspunten van de tank zit draad getapt. Hier kunnen de strips met bouten vastgezet worden. Om de strips op de bodem van de kofferbak te monteren wil ik ook met bouten en moeren gaan werken.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

NEE MAG NIET...

er mogen geen EIGEN veranderingen worden toegepast betreffende bevestigingspunten, de tank moet deugdelijk zijn bevestigt in overeenstemming type goedkeuring en specifiek voor dat type in dit geval een A3 dit soort type goedkeuringen komen tot stand mede gelet op zijdelinkse en of bij een frontale aanrijding.

paul,

willemhs (0), 17 jaar geleden

Okee duidelijk. Ik moet dus op zoek naar een ringtank welke op de bodem van de bandenbak te monteren is. Een tank met de bevestigingspunten aan de onderkant, of eentje met een inbouwframe.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ja..

er zijn tanken verkrijgbaar (vergis je niet in de prijs) specifiek en voor dat type, ook zullen de bevestigingspunten zich dan op de juiste plaats bevinden...

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.