Audi 100: Aanlopende remmen

Bouwjaar: 1988

Na een half uur rijden gaan de remmen van mijn Audi 100 2.3E uit 88 alle vier aanlopen. Als de auto dan een tijdje stil staat kan het probleem van het een op het andere moment weer weg zijn en remt de auto weer prima. Daarbij komt nog dat als ik het rempedaal snel intrap het rode remwaarschuwingslampje tijdelijk gaat knipperen. Is het tevens normaal dat het rempedaal langzaam (ietwat schokkend) naar de bodem zakt bij lang indrukken. Heeft iemand nog meer info omtrent dit probleem of kan iemand mij helpen aan tekeningen van het remsysteem, met name van de hoofdremcylinder.

Erg Bedankt

RuudvdW

Geplaatst door RuudvdW (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoofdremcilinder vervangen, en de drukstang juist afstellen.
Remcilinders van dit type kun je niet reviseren!!! (er zijn simpelweg geen onderdelen voor te koop en hij is alleen open te slopen, niet te demonteren)

Knipperend lampje slaat op het niveau van de remvloeistof of totaal versleten remblokken.

succes

GJRuijg (0), 19 jaar geleden

Ik sluit me aan bij Harry Dok. Ik heb een cylinder van de sloop gemonteerd. In eerste instantie bleef het probleem, maar later verdween het. De sloopcylinder bleef ook hangen, omdat hij lange tijd zonder sap had gestaan. Later deed de schone remvloeistof zijn werk.
Als niveau van remvloeistof en servo olie OK zijn, kan knipperend lampje wijzen op een slechte drukaccumulator. Die zijn op de sloop te vinden, maar zeldzaam.
Groet, Gerrit Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.